Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Emin Gün Sirer: Blokzincir Dünyaya Yaklaşan Meteor Gibi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Forum İstanbul, dijital dünyadaki değişim ve metaverse konusundaki uzmanları bir araya getirdi. Etkinlikte konuşan isimlerden biri de Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer oldu. Emin Gün Sirer konuşmasında blokzincir teknolojisinden bahsederken, teknolojiyi meteora benzetti.

Emin Gün Sirer, Blokzincir Teknolojisini Anlattı

“2023’e Doğru, 2050 Ufku” ana temasıyla Forum İstanbul, alanında uzman birçok ismi bir araya getirdi. Web sitesi, Twitter, Youtube, Facebook ve LinkedIn adreslerinden eş zamanlı olarak canlı yayınlanan “2023’e Doğru, 2050 Ufku” başlıklı Forum İstanbul’un stratejik partnerliğini geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) oldu. Etkinlikte Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer de blokzincir teknolojisini anlattı.

emin gun sirer blokzincir dunyaya yaklasan meteor gibi

Sirer, metaverse için başarının, yapılması gerekenden çok yapılmaması gereken alanlar etrafında şekillenebileceğini belirtirken şunları söyledi:

“Oradan alınacak bir değer var mı?” diye yaklaşmak yerine, farklı bir yol izlenmeli. İnsanları bir araya getirerek, ortaya toplamdan daha da fazla bir değer nasıl çıkartacağını düşünen grupların başarılı olacağını düşünüyorum. “Nasıl satabilirim?” diye yaklaşmak yerine, sektörü bir araya getirmek ya da daha büyük bir kitleye ulaşmak adına adım atmanın en doğrusu olacağını düşünüyorum. Bu sistemlerin altında çalışan blokzincir teknolojisi, tamamıyla evrensel bir teknolojidir. Ülke sınırı tanımayan bu sistemin getirdiği müthiş güzel şey ise Türkiye’den çıkan herhangi bir ekibin kolaylıkla dünya pazarlarına, büyük kitlelere ya da dünya pazarlarına ulaşabilecek olmasıdı”

Türkiye’deki kullanıcıların gerekli alt yapının devletten gelmesini beklediğine değinen Sirer, blokzincir teknolojilerinde beklenilen desteği bireylerin kendi kendine yaratmasının da kolay olduğunu söyledi.

Sirer’in konuşmasında blokzincir teknolojisini meteora benzetmesi de oldukça dikkat çekiciydi. Sirer, blokzincirin dünyaya yaklaşan bir meteor gibi değişime sebep olacağının altını çizdi.

Yazar: Hazal Orta

Eski Bitcoin’lerin hareketi: 15 yıllık sessizlik bozuldu

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa, BTCHaber TV canlı yayınında Emirhan Erdoğan’ın sorularını yanıtladı. Karababa, uzun yıllardır hareketsiz olan bazı eski Bitcoin’lerin tekrar piyasaya girdiğini belirterek bu durumun kripto dünyasında geniş yankı uyandırdığını söyledi. 15 yıl boyunca taşınmayan bu Bitcoin’lerin merkezi bir borsaya taşındığı Arkham Intelligence tarafından tespit edildi. Bitcoin’de şaşırtan hareket Karababa, bu hareketin, ...

Bağlantıyı kopyala