Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Birebir Sanat ile NFT Koleksiyonları Arasındaki Fark Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Cem Güventürk’ün sunumuyla gerçekleşen “Sanatın NFT Hali” programının yeni bölüm konuğu Ecem Dilan Köse oldu. Ecem Dilan Köse ile dijital enstalasyonu, Blockchain‘i anlamayı, NFT‘nin geleceğini ve NFT‘nin sanata kattığı diğer kavramları konuşuldu.

Neler Konuşuldu?

Cem Güventürk, Ecem Dilan Köse’ye Blockchain ve NFT ile tanışma sürecinin nasıl olduğunu sordu. Köse ise şu şekilde cevap verdi:

Ben iç mimarlıktan 2013 yılında mezun oldum. O zamanın öncesinden beri aslında sanatla iç içeydim, sanata yönelik işler yapıyordum. Mimarlık diploması bana bir diplomadan daha çok bilgisayar ortamında üretim yapabilme kabiliyeti kattı. 2013’ten bu yana da bu konuda en büyük avantajım teknolojiyi yakından takip etmem oldu. İlk zamanlarda Blockchain’in merkeziyetsiz olma düşüncesiyle ilgileniyordum. Öncelikle ideolojik olarak burası beni çekmişti. Sonrasında NFT’lerle tanıştım. NFT’yi satış platformu olarak kullanmaya başladım.

Cem Güventürk, Ecem Dilan Köse’ye “Nitelikli Fikri Tapu dendi NFT’ye, sen ne düşünüyorsun beğendin mi karşılığını” sorusunu yöneltti Köse, şu şekilde yanıtladı:

Ben çok beğendim. Duyunca keşke ilk benim aklıma gelseydi dedim. Çok iyi bence. Arkadaşlarımla konuşurken kullanmaya gayret ediyorum.

Yazar: Esra Bayram

Kripto madenciliğinin kurucu ortağı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kripto para sektöründe son dönemde birçok dava ile karşılaşıyoruz. Son olarak yatırımcıları 100 milyon doların üzerinde dolandıran bir kripto para piramit planı olan AirBit Club’ın kurucu ortağı 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Pablo Rodriguez, Mart ayında Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesinde dolandırıcılık komplosu suçlamalarını telgraf çekme suçunu kabul etmişti. Kripto madenciliğinin kurucu ortağı hapis şoku Amerika ...

Bağlantıyı kopyala