Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

İsviçre şehri ödemelerde artık BTC ve USDT kabul edecek

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

İsviçre’nin Lugano şehri vergi ödemeleri ve diğer belediye ücretlerinin Bitcoin ve Tether’le yapılmasını sağlayan yeni bir hamlede bulundu.

Gelişmenin temelinde, İsviçreli kripto para platformu Bitcoin Suisse yer alıyor.Lugano sakinleri artık faturalarındaki İsviçre QR-fatura kodunu tarayarak vergi yükümlülüklerini ve diğer hizmetleri kolayca yerine getirebilecek. Bu işlem, seçilen kripto para birimini kullanarak tercih ettikleri mobil cüzdan aracılığıyla işlem yapılmasını sağlıyor.

Bitcoin Suisse’in Baş Ürün Sorumlusu Armin Schmid bu gelişmeden övgüyle söz ederek şunları söyledi:

“Giderek daha çok sayıda İsviçre belediyesinin hem vatandaşlar hem de şirketler için mevcut bir seçenek olarak kripto paralarla ödeme imkanı sunduğunu görmek harika. Bu, postane gişeleri ve e-bankacılık platformları gibi geleneksel ödeme yöntemlerini tamamlıyor.”

Lugano blokzincir teknolojisine yabancı değil

Şehir daha önce MyLugano uygulamasındaki Polygon zinciri, LVGA Points ödeme jetonu, Lugano dijital frangı ve 3Achain blokzinciri altyapısı gibi çözümleri entegre etmişti.

Lugano’nun yaklaşımı devlet işlemlerinde dijital varlıkların benimsenmesine yönelik artan küresel eğilimi yansıtıyor.

Benzer bir model Brezilya’da çalışıyor

Brezilya’nın en eski bankası Banco do Brasil, Şubat 2023’te Bitfy ile bir ortaklık kurduğunu açıklamıştı. Söz konusu iş birliği, dijital varlıkları kullanarak vergi ödemelerini mümkün hale getirmişti.

Lugano ve Brezilya’da görüldüğü gibi devlet işlemlerinde dijital paraların benimsenmesi, kripto paranın günlük finansal işlemlerde meşru ve pratik bir araç olarak giderek daha fazla kabul gördüğünün altını çizen önemli bir değişime işaret etmekte.

Yazar: BTCHaber

Dev Yatırım Şirketi Tiger Global, 665 Milyon Dolarlık Coinbase Hissesine Sahip Olduğunu Duyurdu

79 milyar dolarlık varlığını yöneten ABD’li yatırım şirketi Tiger Global Management, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 16 Ağustos’ta yaptığı başvuruda dünyanın en ünlü kripto varlık işlem platformlarından Coinbase’te 665 milyon dolarlık hissesinin bulunduğunu açıkladı. New York merkezli yatırım firması şu anda 665 milyon dolar değerinde 2.625.294 COIN hissesine sahip. Coinbase hissesi 11 Ağustos 2021’de ...

Bağlantıyı kopyala