Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

ABD Adalet Bakanlığı, FTX Bağlantılı Robinhood Hisselerine El Koyuyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para borsası FTX’in kurucu ortağı olan Sam Bankman-Fried’in yatırımlarından birisi olan Robinhood hisseleri kısa bir süre önce toplu davanın konusu olmuştu. ABD Adalet Bakanlığı, FTX ile ilişkili Robinhood hisselerine el koymaya hazırlanıyor.

FTX İle Bağlantılı Robinhood Hisselerine El Konuluyor

ABD Adalet Bakanlığı’nda görevli bir avukat olan Seth Shapiro, Robinhood’un yaklaşık 465 milyon dolar değerinde olan 56 milyon hissesinin iflas sürecindeki FTX’in bir mülkü olduğuna inanmadı.

abd adalet bakanligi ftx baglantili robinhood hisselerine el koyuyor 2

Seth Shapiro, çoğunluğu Sam Bankman-Fried’e ait olan FTX ile ilişkili Robinhood hisselerine yönelik rakip iddiaların bir haciz işleminde çözülebileceğini dile getirdi. SBF’nin Robinhood üzerindeki hisselerine dair BlockFi, yeni FTX yönetimi ve tasfiyeciler hak talebinde bulundu.

ABD’li savcılar, Sam Bankman-Fried’i bir diğer şirketi olan Alameda’yı desteklemek için müşteri fonlarını kullanarak yatırımcılara, müşterilere ve borç verenlere potansiyel olarak milyarlarca dolara mal olan ve uzun süre boyunca devam eden dolandırıcılık yapmakla suçladı.

Son olarak kısa bir süre önce hakim karşısına çıkan Sam Bankman-Fried, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Yazar: Burak Köse

Hong Kong’dan Gate.io’a Yeşil Işık

Kripto para sektörünün en önemli konularından birisi de şüphesiz düzenlemeler ve düzenleyicilerin kripto şirketlerine verdiklerin lisanslar. Özellikle artan düzenleyici baskısı sonrası lisans başvurularında bulunan borsalar, gerekli koşulları sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyorlar. Bu noktada Hong Kong ise en katı politikalardan biri sahip. Ancak Gate.io Hong Kong’da sanal varlık saklama hizmetleri sunma lisansı almayı başardı. ...

Bağlantıyı kopyala