Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

ABD Aralık Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bir süredir beklenen ABD aralık ayı enflasyon verileri yüzde 7 olarak açıklandı. Uzun zamandır tüm dünya, ABD’nin aralık ayı enflasyon açıklamasını bekliyordu. Kasım ayını hatırlayacak olursak, enflasyon yüzde 6.8 olarak kayıtlara geçti. Bu,sSon 40 yılın en yüksek enflasyon verisiydi. ABD aralık ayı enflasyon verisi de 2022 yılının ikinci haftasında belli oldu.

ABD Aralık Ayı Enflasyon Verileri 2022 Yılının İkinci Haftasında Geldi

Bloomberg‘in daha önce düzenlediği ankete katılan ekonomistler, aralık ayında enflasyonun yüzde 7,1’e çıkmasını bekliyordu. Açıklanan yüzde 7’lik resmi veriyle birlikte enflasyon oranı, 1982’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Aralık ayında tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,6 yükseldi. Beklenti yüzde 0,5 idi.

abd aralik ayi enflasyon verileri aciklandi 2
ABD Enflasyonunun 3 Ayı

Yukarıdaki tabloda da gördüğümüz gibi, ekim ayında yüzde 6.2 olan enflasyon oranı, kasım ayında yüzde 6.8’i gördü. En son açıklanan veriyle birlikte oran, yüzde 7’ye çıktı. Sırada Fed’in 25 Ocak’ta yapacağı faiz açıklaması var. Hemen ardından, 10 Şubat günü, ocak ayı enflasyon verileri belli olacak.

Buradaki en büyük etken tabii ki Omicron varyantı. Bu süreçten dolayı arz sıkıntılarının yaşanması ABD enflasyonu üzerinde ilk çeyrekte ilave yuları yönlü bir baskı kurulabileceğine işaret ediyor.

Enflasyon ile ilgili açıklama yapan isimlerin başında Fed Başkanı Jerome Powell geliyor. Powell, ABD aralık ayı enflasyon verileri ile ilgili resmi duyuran önce konuşmuştu. ABD ekonomisinin salgına rağmen güçlendiğini söyleyen Powell, oluşan arz ve talep dengesizliğinin enflasyonu yükselttiğinin altını çizdi. Powell, Fed‘in enflasyonu dizginlemek için çabalarını hızlandırdığını belirtti.

Yazar: Hazal Orta

Verilerin Tokenizasyonu

Yeni Dünya düzenimizde veri, artık eskisinden çok daha büyük bir önem kazanıyor. Kurumların gücü artık  kar marjları ile değil sahip oldukları verilerle doğru orantılı hale gelecek. Büyük ve hızlı değişimlerin olduğu ve olmaya da devam edeceği bu yeni çağda veri demek birkaç adım sonrasını tahmin etmek değil, bilerek planlamak manasına geliyor. Bu büyük veri yarışında ...

Bağlantıyı kopyala