Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

ABD Banka Düzenleyicilerinden Yeni Araştırma

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Silicon Valley Bank’ın kapatılmasıyla başlayan süreç, ABD’nin bankacılık sektörünün sorgulanmasına neden olmuştu. ABD’nin bankacılık düzenleyicileri, başarısız teknoloji bankalarının liderleri için bir araştırma başlattı.

FDIC Cephesinden Başarısız Banka Liderlerine Araştırma Hamlesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük bankalarından birisi olan Silicon Valley Bank, geçtiğimiz haftalarda ABD’li düzenleyici kurumlar tarafından kapatıldı. Yapılan bu hamle sonrasında Silicon Valley Bank, ABD’nin en büyük bankacılık başarısızlıkları arasında yer aldı. ABD’de bankacılık sektörü sorgulanmaya devam ederken, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), başarısız teknoloji bankalarının yöneticilerini araştırıyor.

abd banka duzenleyicilerinden yeni arastirma 2

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Signature Bank ve Silicon Valley Bank liderlerini bankaların iflasından sorumlu tutmak için yaptıkları eylemleri soruşturmaya başladı. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) Başkanı Martin Gruenberg, yürütülen bu soruşturma ile birlikte, iflas eden bankaların kötü yönetimlerini ve özellikle de Signature Bank’taki dijital varlıklarda tehlikeli iş yoğunlaşmalarının detaylandırılacağını ifade etti.

Martin Gruenberg açıklamasında, şirketlerin üst düzey yetkililerinin “bankalara verdikleri zararlar ve bankaların yönetimindeki ihmalleri nedeniyle” bir incelemeye tabii olacağını ifade etti. Son olarak Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), yürütülen soruşturma kapsamında 128 milyar dolarlık bir sigorta fonunun zararını nasıl karşılayacağını da bulmayı hedefliyor.

Yazar: Burak Köse

Core Scientific, NYDIG ile 38,6 Milyon Dolarlık Anlaşma Yaptı

Bitcoin madencilik şirketi son zamanlarda artan maliyetler ve düşen kripto para birimleri fiyatları sebebiyle zor günler geçiriyordu. Zor durumdaki Bitcoin madencilik şirketlerinden birisi olan Core Scientific bu süreçten kurtulmak için kısa bir süre önce iflas başvurusunda bulunmuştu. İflas başvurusunda bulunan Core Scientific, NYDIG ile 38,6 milyon dolarlık anlaşma yaptı. Core Scientific, NYDIG ile Anlaşma Sağladı Kripto para ...

Bağlantıyı kopyala