Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

ABD, Bitcoin Hash Oranı ile Dünyada Lider Konuma Yükseldi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin hash oranında en büyük pazar payına sahip olan ülke Çin’di. Fakat çıkan son veriler, liderlik koltuğunun el değiştirdiğini gösteriyor. Cambridge Alternatif Finans Merkezi (CCAF) tarafından derlenen en son verilere göre, Amerika Birleşik Devletleri, Bitcoin hash oranı açısından en büyük pazar payına sahip ülke ünvanına sahip.

ABD, Bitcoin Hash Oranı ile Çin’i Geçti

CCAF, ağustos ayına ait madencilik haritası verilerini paylaştı. Buna göre, Ağustos 2021’de, ABD’nin aylık ortalama hash oranındaki pazar payı yüzde 35.40. ABD’deki Bitcoin madencilik firmaları saniyede toplamda 42,7 exahash (EH/s) hash oranına sahip. ABD’yi Kazakistan, Rusya ve Kanada takip ediyor.

abd bitcoin hash orani ile dunyada lider konumda
Kaynak: CCAF

Buradaki değişimin sebeplerinden biri madencilik şirketlerinin büyük miktarda yeni ekipman satın alması ve operasyonlarını genişletmesi. Diğer yandan Çin’de madenciliğe yönelik baskıların devam etmesi.

Kazakistan‘daki madencilik şirketlerindeki hash oranı da ikinci çeyrekten bu yana iki kat arttı. Ağustos ayında yüzde 18,1’lik pazar payıyla 22 EH/s’ye ulaştı. Rusya ve Kanada’da da pazar payı yüzde 11,2 ve yüzde 9,6 olarak gerçekleşti.

Rusya merkezli madencilik ortak yerleşim sağlayıcısı BitRiver, yaz boyunca Çinli müşterilerle 100 megavatın üzerinde kapasite için barındırma anlaşmaları imzaladığını söyledi.

Bu arada CCAF’ın verilerinin BTC.com, Poolin, ViaBTC ve Foundry USA olmak üzere dört Bitcoin madencilik havuzu tarafından sağlandığını belirtelim.

Yazar: Hazal Orta

Decentral Games (DG) Coin Nedir?

Decentral Games (DG) kendi topluluğu tarafından yönetilen merkezsiz bir oyun platformudur. Metaverse ve NFT alanlarının kesişimi niteliğinde bir platform olan Decentral Games kripto para topluğuna birtakım avantajlar sunuyor. Oyna ve kazan felsefesini benimseyen platform kullanıcılarının performanslarına göre ödüller kazanmasını sağlıyor. Ekosistemde yer alan farklı unsurların görevlerine göre gelir elde ettiğini görüyoruz. Buna göre oyuncular oynadıkları ...

Bağlantıyı kopyala