Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın kripto demeci bekleniyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, liderliğini yürüttüğü Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin hazırladığı yıllık raporu Kongre’de tartışacak. Basına yansıyan bilgilere göre Yellen, Kongre’de yapacağı konuşmada kripto para sektörüne parantez açacak.

Yellen’ın akşam saatlerinde kürsüde kripto ve stablecoin’lerin risklerinden bahsetmesinin ardından Kongre’yi gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırması bekleniyor.

Hazine Bakanı’nın geçtiğimiz gün hazırladığı konuşma metninde şu ifadeler dikkat çekti:

“Konsey, kripto paralar, stablecoinler ve alım-satım platformlarında volatiliteden ötürü oluşan güvenlik açıkları ve regülasyonlarla aykırı hareket eden şirketlerin çoğalması gibi riskleri ele aldı.”

FTX’in iflasını 2008 krizini tetikleyen Lehman Brothers çöküşüne benzeten Yellen’ın kripto risklerine karşı kararlı duruşunu yinelemesi bekleniyor.

Basına yansıyan bilgilere göre ABD’li milletvekilleri kripto paralar için iki farklı düzenleme üzerinde çalışıyor. İlk taslak çalışma sadece stablecoin’leri kapsarken ikinci grup genel sektör üzerinde duruyor.

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, 2023’ün Aralık ayında hazırladığı raporda kripto sektörünün geleneksel finans ile ilişkisinden duyduğu endişeye vurgu yapmıştı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kozmetik Devi MAC, NFT Tasarımlarını Piyasaya Sürüyor

Kozmetik sektörünün dev markası MAC Cosmetics, NFT yayımlamak için ConsenSys ile ortaklık kuruyor. Şirket, Ethereum‘un yan zinciri Polygon‘da NFT tasarımlarını sergileyecek. ABD’li kripto medyası Decrypt’te yayımlanan habere göre, Ressam Keith Harrig‘in sanatını kullanan tasarımlar, 5.275 adet olarak hazırlandı. Farklı fiyat noktalarındaki koleksiyonun gelirleri ile de ayrıca HIV/AIDS enfekte gençler desteklenecek. 1980’lerde New York‘un grafiti sanatı ...

Bağlantıyı kopyala