Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

ABD Hazinesinden Dikkat Çeken Kripto Para Yorumu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanlığı, uyguladığı ekonomik ve mâli yaptırımların kapsamlı incelemesinin sonuçlarını paylaştı. Kurum ulusal güvenlik ile ABD çıkarlarını şimdi ve gelecekte desteklemedeki etkinliklerini korumak ve artırmak için kripto para konusunda tavsiyeler yayınladı.

Bakan Yardımcısı Adeyemo, konuyla alakalı olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Yaptırımlar, ulusal güvenlik çıkarlarımızı ilerletmek için temel olarak önemli bir araçtır. Hazine’nin yaptırım incelemesi, bu güçlü aracın sonuç vermeye devam ettiğini, ancak aynı zamanda yeni zorluklarla karşı karşıya olduğunu gösterdi. Bu kritik aracı modernize etmek ve güçlendirmek için ortaklar ve müttefiklerle birlikte çalışmaya kararlıyız.”

abd hazinesinden dikkat ceken kripto para yorumu

ABD Hazinesi’ne göre Kripto Paralar Sıkı Takip Edilmeli

Hazine Bakanı Janet L. Yellen‘in onay duruşması sırasında, Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun liderliğinde yaptırımların kapsamlı şekilde incelemesi gerektiğini belirtti. Hazine’nin incelemesi, her iki taraftan eski Hazine yetkilileri de dahil olmak üzere yüzlerce yaptırım paydaşını ilgilendiriyor.

Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve USAID dahil olmak üzere kilit kurumlar arasındaki bu ortaklık, kongre üyeleri ve çalışanları, küçük ve büyük ticari işletmeler ve finans kurumları, akademisyenler, sivil toplum örgütler ve yurtdışındaki müttefik ülkeleri de kapsıyor.

Hazine’nin incelemesi, yaptırımların önemli ve etkili bir politika aracı olmaya devam etmesine rağmen, yeni ödeme sistemlerinden kaynaklanan artan riskler, dijital varlıkların artan kullanımı ve siber suçlular gibi yeni zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Rapora göre, Hazine Bakanlığı hükümetin yapılandırılmış bir politika çerçevesi benimsemesini, mümkün olduğunda müttefikler ve ortaklarla koordineli çalışmasını, yaptırımların anlaşılır, uygulanabilir ve uyarlanabilir olmasını sağlamasını ve “istenmeyen ekonomik, siyasi ve insani etkileri azaltmak için” ortaklaşa kararlarların uygulamasını önerdi.

 

Yazar: Cem Arslan Kurt

Web3’te Nasıl İş Bulunur? Web3 Meslekleri Neler?

Blockchain temelli web3 ve kripto alanı henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen gelişmekte olan kariyer yollarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki web3’te iş nasıl bulunur ve web3 meslekleri nelerdir? Web3 Meslekleri Neler? İnternetin geleceği olarak ifade edilen web3 henüz başlangıç aşamasında. Pek çok şirketin yakından takip ettiği web3 alanı için yetenek arayışları da artıyor. Raporlara göre ...

Bağlantıyı kopyala