Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

ABD mahkemesinden Bitcoin ETF için ikinci şans

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Mahkemesi Grayscale’e, Bitcoin Trust’ı (GBTC) borsada işlem gören bir BTC ETF’e dönüştürme konusunda ikinci bir şans verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Temyiz Mahkemesi, Grayscale Investments’ın spot Bitcoin borsa yatırım fonu başvurusunun Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından incelenmesini gerektiren bir kararın ardından bir yetki belgesi yayınladı.

ABD Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nde 23 Ekim’de yapılan bir başvuruda, mahkemenin “resmi yetkisi” devreye girdi ve SEC’in Grayscale’in spot Bitcoin ETF’i hakkındaki kararını gözden geçirmesinin önünü açtı. Öte yandan SEC, 13 Ekim’e kadar temyiz başvurusunda bulunmamıştı.

Söz konusu karar, mahkemenin 29 Ağustos tarihli kararını teyit ederek Grayscale’e Bitcoin Trust’ını (GBTC) listelenmiş bir BTC ETF’sine dönüştürme konusunda ikinci bir şans verdi. SEC bugüne kadar ABD borsalarında listelenmek üzere spot bir kripto ETF’sini onaylamadı, ancak BTC ve Ether ile bağlantılı yatırım araçlarına yeşil ışık yaktı.

Öte yandan ETH hisse senetleri bin 709 dolar değer kaybetti. 19 Ekim’de Grayscale, Bitcoin Trust hisselerini New York Borsası Arca’da GBTC sembolü altında listelemek için SEC’e bir kayıt beyanı sunmuştu.

Yazar: Beyza Nur Kızıldemir

Scott Minerd’dan Bitcoin (BTC) Konusunda Önemli Uyarı

Guggenheim’dan Scott Minerd, Bitcoin’in (BTC) kısa vadede %50 oranında düşebileceğini ifade ederek yatırımcıları uyardı. Minerd, Bitcoin’in uzun vadede yükselmeye devam edebileceğini öngörse de, kısa vade konusunda endişeleri bulunuyor. Minerd konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bitcoin’de yaptığımız devasa hareket göz önüne alındığında, işler çok karışık ve sanırım Bitcoin’de büyük bir düzeltme yapılması gerekecek.” Bitcoin, kripto borsası ...

Bağlantıyı kopyala