Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

ABD, Rusya’nın Yaptırımlardan Kaçınma İhtimaline Karşı Uyardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD ve AB, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından ülkeye bazı ekonomik yaptırımlar uyguladı. Bu yaptırımların ardından Rusya’nın söz konusu yaptırımlardan kripto para birimleriyle kaçınabileceği konusu gündeme geldi. ABD makamları da şimdilerde tedirgin. ABD’de bu konuda yüksek alarm söz konusu.

ABD, Rusya’nın Yaptırımlardan Kripto ile Kaçınması Konusunda Tedirgin

The Block’un haberine göre, 7 Mart günü ABD’nin Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN), finansal kurumları Rusya’nın yaptırımları aşma çabalarında dönüştürülebilir sanal para birimleri veya CVC’ye dikkat etmeleri konusunda uyaran bir yazı yayımladı. Yazıda şu sözlere yer veriliyor:

“Tüm finansal kurumların, olası yaptırımlardan kaçınma ile ilişkili şüpheli faaliyetleri tespit edip hızlı bir şekilde rapor etmek ve uygun riske dayalı müşteri durum tespiti veya gerektiğinde, gelişmiş durum tespiti yapmak oldukça önemli”

abd rusyanin yaptirimlardan kacinma ihtimaline karsi uyardi 2

FinCEN, ABD Hazinesi’nin kanatları altında bir ofis. Aslında ABD’de yaptırım rejimini yöneten tarafın Yabancı Varlık Kontrol Ofisi olduğunu söyleyelim. Ancak, kara para aklama risklerini belirlemek ve bunları raporlamak için genel standartları koruyan taraf FinCEN.

FinCEN Başkan Vekili Him Das konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kripto para gibi yöntemler kullanarak yaptırımlarımızdan yaygın bir şekilde kaçıldığını görmesek de, şüpheli faaliyetlerin derhal bildirilmesi ulusal güvenliğimize ve Ukrayna ve halkını destekleme çabalarımıza katkıda bulunuyor”

Yazar: Hazal Orta

Play Ventures, Blockchain Oyun Dünyasına Giriyor

Singapur merkezli oyun firması Play Ventures, oyun şirketlerine ve erken aşamadaki yatırımlara odaklanıyor. Oyun firması Play Ventures, bugün Blockchain oyunlarına yönelik yeni fonu Play Future Fund’ı duyurdu. Play Ventures’ın Blockchain Oyun Fonunun Detayları Neler? Oyun firması Play Ventures’ın yaptığı açıklamaya göre “Play Future Fund” fonunun 75 milyon dolarlık taahhüdü var. Ayrıca fon, Blockchain tabanlı oyunlara ...

Bağlantıyı kopyala