Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Stablecoin’leri Konuşacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Senatosu’nun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi, 14 Aralık günü bir oturum düzenleyecek. Düzenlenen bu oturumda stablecoin’ler masaya yatırılacak. ABD Senatosu Bankacılık Komitesi stablecoin oturumu, web sitesi üzerinden de canlı olarak yayınlanacak.

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Stablecoin Oturumu Düzenleyecek

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi, “Stablecoin’ler: Nasıl Çalışır, Nasıl Kullanılır, Riskleri Nelerdir?” başlıklı bir oturum düzenleyecek. Oturumun katılımcıları arasında Açık Piyasalar Enstitüsü Mali Politikası Direktörü Bayan Alexis Goldstein ve Amerikan Üniversitesi Washington Hukuk Fakültesi’nden Profesör Hilary J. Allen’ın olduğu belirtildi.

abd senatosu bankacilik komitesi stablecoinleri konusacak 2

Biraz geçmişe gidecek olursak, kasım ayının sonlarına doğru, senatör Sherrod Brown, stablecoin’lerle ilgili netlik almak için Gemini, Coinbase ve Paxos gibi şirketlere bir mektup göndermişti.

Ayrıca 8 Aralık’ta, ““Dijital Varlıklar ve Finansın Geleceği: Amerika Birleşik Devletleri’nde Finansal İnovasyonun Zorluklarını ve Faydalarını Anlamak” başlıklı bir Kongre oturumu gerçekleştirildi. Buraya sektörün önde gelen CEO’ları katıldı.

Fiat sabit kripto varlıklar üzerindeki düzenleyici baskı arttıkça stablecoin’ler daha fazla gündem haline geliyor. Senato da bu doğrultuda stablecoin dünyasını masaya yatıracak ve sorularına yanıt arayacak.

Yazar: Hazal Orta

Fed’in stablecoin adımları kongre üyelerini endişelendiriyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) kripto para birimleri ve stablecoinlere yönelik yakın zamanda attığı adımlar, bir grup Cumhuriyetçi milletvekili tarafından endişeyle karşılandı. Milletvekilleri, bu adımların kripto düzenlemeleri konusundaki mevcut tasarıları olumsuz etkilediği görüşünde. Stablecoin Gözetiminde Yeni Adımlar ve Olası Sonuçları Cumhuriyetçi milletvekilleri, Fed‘in son dönemdeki stablecoin adımlarının, kripto para düzenlemelerindeki gelişmelere engel olduğunu belirtiyor. ...

Bağlantıyı kopyala