Bitcoin (BTC) $ 62,022.62 0.19%
Ethereum (ETH) $ 2,420.77 0.00%
BNB (BNB) $ 563.80 0.93%
Solana (SOL) $ 143.28 0.22%
XRP (XRP) $ 0.532219 0.01%
Cardano (ADA) $ 0.350931 0.52%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109061 0.24%
Al veya Sat Paribu

ABD, stake gelirlerini de vergiye bağladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’nin vergi düzenleyici kuruluşu IRS, kripto stake hizmetlerinin vergiye tabi olduğunu açıkladı. IRS’den yapılan açıklamada, stake gelirlerinin alındıktan sonra vergiye tabi olduğu bildirildi. Kurum, daha önce madencilik gelirleri ile ilgili benzer bir karar vermişti.

ABD stake gelirlerini de vergiye bagladi222

ABD’de stake gelirleri için veri kararı

İç Gelir Servisi (IRS), kripto stake hizmetlerinin vergilendirilmesine ilişkin kararını yayınladı. ABD vergi dairesi, vergi mükelleflerinin staking kazanlarını brüt gelir olarak bildirmelerini isteyecek. Buna göre yatırımcılar, kripto stake gelirlerini alındığı yıl itibarıyla brüt gelir olarak bildirecek. Karar hem doğrudan kripto paralar hem de merkezi borsalardaki varlıklar için geçerli olacak.

Kararda, stake kazançlarının adil piyasa değerinin yıllık gelire dahil edilmesi ve varlıklar alındığında belirlenmesi gerektiği belirtildi. Adil piyasa değerinin varlığın alındığı süre zarfındaki fiyatı üzerinden belirlendiği kaydedildi.

IRS, daha önce kripto madencilik kazançlarını hem gelir hem de sermaye kazancı vergisine tabi tutuyordu. Messari’nin kurucusu Ryan Selkis, IRS’nin kripto staking’e hisse senedi temettüleri gibi davrandığını söyledi.

IRS’nin kararı ABD‘de kripto düzenlemelerine ilişkin baskıların arttığı bir dönemde gerçekleşti. Düzenleyici kurumlar, kripto stake hizmetlerini ve borsaları yasadışı menkul kıymet ticareti ile suçluyordu.

Yazar: Göker Bilgiç

Kripto Borsası Orca’dan Yeni ABD Kararı

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyiciler kripto konusunda sert yaptırımlarının sayısı arttıkça kripto şirketleri de ABD pazarından uzaklaşmaya başladı. Solana Blockchain ağındaki en büyük merkeziyetsiz borsa konumunda olan Orca’dan kullanıcılarını üzecek bir Amerika Birleşik Devletleri kararı geldi. Orca, ABD’li Yatırımcılara Hizmet Vermeyi Sonlandırıyor Solana Blockchain ağının en büyük merkeziyetsiz borsası olan Orca, 31 Mart 2023 tarihi itibariyle ...

Bağlantıyı kopyala