Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

ABD’de İki Başkan Adayı FedNow’a Karşı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD‘de merkez bankası dijital para birimine yönelik eleştiriler artıyor. Başkan adayları Robert F. Kennedy Jr. ve Ron DeSantis, Federal Rezerv’in FedNow ödeme sistemine karşı çıktı. İki aday, FedNow‘un merkez bankası dijital para biriminin önünü açacağını iddia ediyor.

fed custodianin kripto odakli is modeli hakkinda aciklama yapti

ABD’de İki Başkan Adayı CBDC İstemiyor

Demokrat aday Kennedy, FedNow‘un CBDC adımını kolaylaştıracağını gündeme getirdi. Kennedy’e göre Biden yönetiminin kripto paralara düşmanca tavrı, FedNow’un CBDC‘nin ilk adımı olduğu görüşünü destekliyor. Kennedy, Biden yönetiminin herkesi kontrol balonuna hapsetmek istediğini ve bankalarla iş birliği yaptığını iddia etti. Eski başkan John F. Kennedy’nin yeğeni olan Robert Kennedy, CBCD’lerin mali köleliğe yol açacağı eleştirisinde bulundu.

Florida’nın Cumhuriyetçi Valisi DeSantis de Fed’in politika değişikliği için Kongre’den yetki almasının ‘ideal’ olmadığını, bunun anayasal bir gereklilik oluğunu ifade etti. DeSantis, hesap vermeyen kurumların Amerikalılara bir CBDC dayatamayacağını ifade etti. Başkan adayı olması muhtemel görülen DeSantis’in mart ayında Florida’da gözetim ve kontrol riskleri nedeniyle CBDC’lerin yasaklanması için çağrı yapmıştı.

FedNow, finansal kurumlar ve işletmeler arasındaki transferleri hızlandırmayı planlayan 7/24 anlık ödeme sistemidir. Ödeme sisteminin temmuz ayında başlatılması planlanıyor.

Yazar: Göker Bilgiç

Avalanche, 220 Milyon Dolarlık Yeni Teşvik Fonunu Duyurdu

Avalanche blockchain’ine daha fazla geliştirici çekmek için harekete geçen Avalanche Vakfı, yeni bir teşvik planı duyurdu. Vakıf daha önce de 180 milyon dolarlık bir fon başlatmıştı. Yeni fonun miktarı ise 220 milyon dolar olarak belirlendi. Avalanche, Yeni Teşvik Fonu ile Neler Yapacak? Birkaç ay önce, Avalanche, DeFi geliştiricilerini hedef alan 180 milyon dolarlık fonunu duyurmuştu. ...

Bağlantıyı kopyala