Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

ABD’li banka kripto para dünyası ile ipleri koparıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD’de müşterilerine geleneksel varlıkların yanında kripto hizmetleri sunan ilk banka Vast Bank, mobil kripto bankacılığı uygulamasını kapatmasının ardından sektör ile olan bağlarını koparmaya hazırlandığını açıkladı.

İnternet sitesi üzerinden resmi açıklama yapan Vast Bank, feshettiği kripto uygulamasında varlığı kalan yatırımcılara iade sürecine başlıyor:

“31 Ocak 2024 tarihinden itibaren kripto mobil bankacılık uygulamamızı Google Play ve App Store’da devre dışı bıraktık. Müşterilerimizin varlıklarını ise tasfiye sürecinin ardından iade edeceğiz.”

2019 yılında kripto para dünyasına adım atan banka, 2021’de lanse ettiği kripto bankacılığı uygulaması için Coinbase ile ortaklık kurmuştu. Vast Bank, geçtiğimiz yılın son aylarında ABD’li kurumların radarına takıldı.

American Banker’a yansıyan bilgilere göre Para Birimi Denetleyici Ofisi (OCC), bankanın güvensiz ve riskli uygulamalara odaklandığı iddiasıyla söz konusu hizmetlere son verilmesini istedi. 2023’ün Kasım ayında bir duyuru yapan Vast Bank, kriptodan uzaklaşacağı ve geleneksel bankacılık faaliyetlerine devam edeceği yönünde bir açıklama yaptı.

Vast Bank, aldığı karar duyurularında regülasyonlara vurgu yapmasa da uzmanlar şirketin kriptodan uzaklaşmasına neden olarak bu durumu gösteriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

OMG Coin Nedir? OMG Coin Yorum ve Geleceği

OMG, ödeme sağlayıcıları için esnek ve etkili bir çözüm sunan merkezi olmayan bir ağdır. Ethereum için bir dApp olarak inşa edilmiştir . Ethereum platformu üzerine inşa edilen OmiseGO’nun vizyonu, bir numaralı eşler arası kripto para birimi değişim platformu olmaktır. OmiseGO bir altcoinden çok daha fazlasıdır. Mevcut finansal kurumları ve metodolojileri bozmak amacıyla bir finansal platform ...

Bağlantıyı kopyala