Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

ABD’li Savcılar, FTX’in Kurucusunu Dolandırıcılık Davasında Soruşturuyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kısa süre önce iflas eden FTX borsası ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak çıkan haberlere göre; ABD savcılarının, FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’e karşı olası bir dolandırıcılık davası için zemin hazırladığı bildiriliyor. Savcıların, FTX’in Alameda Research’e fon aktararak yasayı çiğneyip çiğnemediğini inceledikleri söyleniyor.

ABD’li Savcılar, FTX’in Kurucusunu Araştırıyor

FTX krizi ilgili devam eden incelemeye paralel olarak, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın (DOJ), FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından birkaç gün önce SBF’nin fonlarını çekmesini içeren potansiyel bir dolandırıcılığı araştırdığı bildiriliyor.

abdli savcilar ftxin kurucusunu dolandiricilik davasinda sorusturuyorfgmxghf

ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinin, FTX‘in müşteri fonlarını nasıl ele aldığını araştırmak için bu hafta FTX’in mahkeme tarafından atanan denetçileriyle bir araya geldiği söyleniyor. FTX’in geçen ay iflas koruması başvurusunda bulunan FTX’in kardeş ticaret ve yatırım şirketi Alameda Research’e para aktararak FTX’in yasayı çiğneyip çiğnemediğini inceledikleri bildiriliyor.

Rapora göre, ABD Başsavcı Yardımcısı Nicolas Roos da dahil olmak üzere New York’un Güney Bölgesi savcıları, FTX’in çöküşünü soruşturan düzinelerce kişiyle bu hafta yaklaşık iki saat bir araya geldi. 

Rapora göre toplantıya SDNY, Washington’daki Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu ve FTX’in yeni CEO’su John J. Ray III liderliğindeki iflas ekibinden yetkililer katıldı. Eski Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu icra müdürü Steve Peikin ve eski Manhattan federal savcısı Nicole Friedlander dahil olmak üzere Sullivan & Cromwell’den FTX avukatları da hazır bulundu.

Yazar: Sena Karakılıç

Kapanan Kripto Borsası AAX’ın Son Bir Umudu Kaldı

Kripto para sektörü oldukça ilginç hikayelere ev sahipliği yapabiliyor. Bu kimi zaman kripto paraların hareketleri ile kimi zaman da şirketlerin yaşadığı krizler ile karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki bu kötü hikayelerden birine sahip olan Hong Kong merkezli kripto para borsası AAX, yaşadığı kritik hack’in ardından türev pozisyonlarını kapatacağını açıkladı. Ancak borsanın hâlen bir umudu var. ...

Bağlantıyı kopyala