Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

ABD’li senatörlerden SEC’e Debt Box eleştirisi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:


ABD’de Cumhuriyetçi partiye mensup beş senatör Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Debt Box’a açtığı kripto davasına tepki gösterdi. Komisyon’a açık mektup gönderen senatörler, SEC yönetiminin etik dışı ve profesyonel olmayan bir şekilde hareket ettiği iddiasında bulundu.

Siyasetçiler, SEC’in Debt Box karşısındaki tavrından büyük endişe duyduklarını kaydederken, kanıt ve argümanların ise bilerek veya bilmeyerek yanlış beyan edildiği görüşünü paylaştı. Açık mektupta SEC’te çalışan uzmanların bazı konularda yeterli eğitim ve donanıma sahip olmama ihtimali üzerinde duruldu.

Senatörler, SEC’in sorunlu hamlelerinin sadece Debt Box davası ile sınırlı olmadığını düşünüyor. Komisyon, diğer kripto şirketlerine karşı açtığı dava ve soruşturmalarda da delilleri çarpıtıyor olabilir.

Ne olmuştu?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Debt Box’un yetki dışında kripto hizmeti sunduğu iddiasıyla mahkemenin yolunu tuttu. Mahkeme koridorlarında, SEC’in sunduğu iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından Komisyon davanın iptalini istedi.

Cumhuriyetçi senatörler, SEC’in kripto şirketleriyle devam eden diğer davalarda da benzer senaryoların meydana gelmesinden endişeleniyor. SEC’in hali hazırda Binance, Kraken, Ripple ve Coinbase gibi kripto şirketleriyle hukuk süreci devam ediyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kripto yatırım fonları 2023’te spot piyasanın önüne geçti

Geçtiğimiz sene yaşanan kripto facialarının ardından 2023 yılında piyasa yaralarını büyük oranda sardı. Spot Bitcoin’in (BTC) 17 bin dolardan 37 bin dolara yükseldiği 2023 yılında kripto para temalı yatırım fonları daha fazla değer kazandı. Dijital varlık araştırmacısı Fineqia’nın paylaştığı rapora göre piyasada işlem gören kripto yatırım fonları büyük başarı gösterdi. Grayscale, CoinShares ve 21Shares gibi ...

Bağlantıyı kopyala