Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

ABD’nin en büyük kripto şirketi Avrupa seferlerini genişletiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Coinbase, Güney Kıbrıs Rum Kesimi üzerinden Avrupa Birliği’ndeki türev tekliflerini genişletmeyi hedefliyor. ABD merkezli kripto para alım satım platformu şirketi, burada Avrupa Birliği’nin (AB) finansal araçları düzenleyen güncellenmiş kurallarını ifade eden Finansal Araçlar Direktifi 2014 (MiFID II) lisansına sahip bir kuruluşu satın alacak.

Coinbase, MiFID II lisansıyla AB’de vadeli işlemler ve opsiyonlar gibi düzenlenmiş türevler sunmaya başlayabilecek. ABD’li şirket, AB türev piyasasında Binance, Bybit, OKX ve Deribit gibi önde gelen oyuncuların sert rekabetiyle karşı karşıya gelecek.

Şirket, Güney Kıbrıs merkezli kuruluşu satın almanın, Kara Para Aklamayı Önleme (AML), KYC ve küresel yaptırımların uygulanmasını kapsayan “Beş Noktalı Küresel Uyumluluk Standardına” uyumu garanti ettiğini belirtti.

Avrupa vizesi Coinbase için kritik

Şu anda Coinbase ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile menkul kıymet yasalarını ihlal etmek su.lamasıyla bir davada kozlarını paylaşıyor. ABD’de yaşadığı zorluklar nedeniyle küresel büyümeyi sürdüren Coinbase yaklaşan Kripto Varlıklar Düzenlemeleri Piyasaları veya MiCA’yı öngörerek İrlanda’yı AB’deki merkezi düzenleme merkezi olarak seçti. Ayrıca Fransa’da kripto varlıklarının saklama ve ticaretini yapmasına olanak tanıyan bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı lisansı da aldı.

AB, 2017 yılında MiFID II mevzuatını güncelleyerek hisse senetlerine fazla odaklanıldığı ve sabit gelir, türevler ve para birimleri gibi diğer varlık sınıflarını dikkate almadığı yönündeki eleştirileri giderdi.

Türevler Coinbase için çok önemli bir odak noktasıdır ve toplam kripto ticaret hacminin yüzde 75’ini oluşturuyor.

Yazar: BTCHaber

SEC, Ripple lehine verilen karara itiraz edecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, XRP lehine verilen karara itiraz edecek. Yargıç Analisa Torres, 13 Temmuz’da verdiği özet kararda, XRP’nin kripto para borsalarında satılmasının “menkul kıymet satışı” olmadığını belirtmişti. SEC, Torres’in bu kararı için temyiz talebinde bulundu. Fox’tan Eleanor Terrett, SEC’in temyiz için onay almasının zor olduğuna dikkat çekti: “Bu sektördeki parlak hukukçulardan öğrendiğim ...

Bağlantıyı kopyala