Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

ABD’nin ulusal borcu Bitcoin için bir fırsat mı?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Analistler, ABD’nin 35 trilyon dolarlık rekor ulusal borcunu Bitcoin için bir yükseliş fırsatı olarak nitelendirdi. ABD’de vatandaş başına düşen 105.000 dolarlık ulusal borç, daha fazla kişinin BTC‘yi tercih etmesini sağlayacak.

30 Temmuz’da açıklanan verilere göre, ABD federal hükümetinin ulusal borcu tarihte ilk kez 35 trilyon doları aştı. Veri, ABD’nin ekonomik istikrarını sorgulattı.

Analistler, ABD’deki ulusal borcun büyüklüğünü ve Fed’in yakın zamanda faiz indirimi yapma olasılığını ele aldı. Analistlere göre, yakın zamanda Bitcoin benimsenmesinde patlama yaşanacak.

Turbofish’in CEO’su Matt Bell, ABD’nin balonlaşan borcu karşısında Bitcoin’in güvenli liman olacağını aktardı.

ABD, Bitcoin yükselişini tetikleyecek

Analistler, ABD’nin ulusal borcunun Bitcoin’in kitlesel olarak benimsenmesini hızlandırabileceğini düşünüyor. ABD başkan adayı Donald Trump’ın da Bitcoin’e yeşil ışık yakması, gözleri ABD’ye çevirdi. Uzmanlara göre, bir sonraki boğa döngüsü ABD eşliğinde gelecek.

ABD’nin ulusal borcunu değerlendiren Turbofish’in CEO’su Matt Bell, “ABD ulusal borcunun 35 trilyon dolar gibi rekor bir seviyeye ulaştığına dair son haberler, geleneksel itibari para birimlerinin sürdürülebilirliği konusunda artan endişeleri vurguluyor. Bu durum Bitcoin’in ‘sabit para’ olarak önemini vurguluyor.” dedi.

Geleneksel para birimlerinin değer kaybetmesi, ilgili ülkenin vatandaşlarını kripto paralara ve altın gibi madenlere itiyor. Varlık koruma aracı olarak kabul edilen Bitcoin, ilerleyen günlerde daha fazla öne çıkabilir.

Cointelegraph’a konuşan Bitfinex analistlerine göre, ABD’nin artan borcu BTC’yi tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıyabilir. Analistler, “ABD’nin mevcut ulusal borcunun büyük bir kısmı enflasyon, para biriminin diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve herhangi bir hükümetin istediği kadar para basabilmesinin kolaylığı nedeniyle ortaya çıkıyor. Bitcoin, enflasyona karşı büyük ölçüde korunduğu, sınırlı bir arza sahip olduğu, dijital doğası nedeniyle dayanıklı olduğu ve giderek daha fazla erişilebilir olduğu için haklı olarak tek gerçek sabit para birimlerinden biri olarak adlandırılabilir.” şeklinde yorum yaptı.

Popüler kripto analisti Rekt Capital ise ABD Fed’in faiz indirimi yapacağı iddia edilen Eylül ayında BTC’nin patlama yapacağını öne sürdü.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Spot Bitcoin ETF’lerinde satış hızlı telafi edildi

Geçtiğimiz gün spot Bitcoin ETF’lerinde ilk kez toplamda net satış görülürken negatif seyrin devam edeceğine dair endişeler kısa sürede son buldu. Farside Investors’ın günlük verilerine göre spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına 22 Şubat Perşembe günü 251 milyon dolar giriş gerçekleşti. Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) günlük 200 milyon dolara yaklaşan satışın hafiflemesi hızlı toparlanmada etkili oldu. ...

Bağlantıyı kopyala