Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

ADALend Protokolü, Cardano’da DeFi’yi Güçlendiriyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blockchain teknolojisi, birçok sektöre önemli dokunuşlar yapıyor. Örneğin, klasik finansa zor ve meşakkatli uygulamaları olan kredi başvuruları, yeni teknolojilerle birlikte artık çok daha kolay hale geliyor. Cardano’nun (ADA), ADALend protokolü de bu açıdan önemli. Kredi segmenti ile Blockchain teknolojisi arasındaki boşluğu dengelemeyi hedefleyen ADALend, Cardano’nun akıllı sözleşmelerinden yararlanıyor. ADALend ayrıca Cardano‘da DeFi‘yi de kuvvetlendiriyor.

adalend protokolu cardanoda defiyi guclendiriyor 2

ADALend, Cardano’da Likidite Havuzları ile Kredi İşlemlerini Kolaylaştırıyor

En büyük hisse kanıtı (PoS) ağı olarak bilinen Cardano’nun merkezi olmayan borç verme/alma protokollerinden biri de ADALend. ADALend, müşterilerin likidite havuzlarını kullanarak kredi almasına olanak sağlıyor.

Likidite sağlayıcıları, atıl likiditelerini önceden belirlenen APY oranlarına göre likidite havuzlarında kilitleyebiliyor. Böylece ‘hisse tokenları’ kazanıyor. Likidite havuzlarından değer elde etmek adına borç verenler, hisse tokenlarını havuzların temel varlıklarına dönüştürüyor. Temel tokenların değeri arttığında hisse tokenlarının fiyatı da artıyor. Bunun sonrasında borç veren, krediyi geri ödemeye hazır olduğunda parayı ADALend’in likidite ekosistemine geri gönderiyor. Bunun karşılığında da borç alanlar arasında tahakkuk eden parayı ve faizi dağıtıyor

Burada kritik nokta, kredi verenlerin sayısı ve kredi miktarı değişeceği için, APY yapısı ve kesin kredilendirme özellikleri de değişiklik gösterebiliyor.

Yazar: Hazal Orta

Bitcoin’e Volkan Takviyesi: El Salvador

Bitcoin ile 2013 yılında tanıştığımda, Bitcoin’in blokzincir teknolojisi aracılığıyla bireylere verdiği güç, sunduğu fırsatlar beni oldukça heyecanlandırmıştı çünkü mevcut finansal sistem bireyleri önemli ölçüde sınırlarken merkezi kurumlara geniş, sınırlandırıcı yetkiler veriyordu. Bu sistem, neredeyse tamamen bireylerin denetiminin dışındayken hem oldukça hantal hem de maliyetli bir işleyişe sahipti. Bununla birlikte akreditasyon süreçleri nedeniyle finansal katılım açısından ...

Bağlantıyı kopyala