Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Afganistan’da Bir Haftada 16 Kripto Borsası Kapatıldı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Afganistan kripto para borsaları üzerinde yeni bir yaptırım kararı aldı. Afganistan merkez bankasının sorunları ve dolandırıcılığı gerekçe göstererek kripto para ticaretinin durdurulması talimatı sonrasında polis borsalara baskın düzenledi.

Afganistan Kripto Para Borsalarını Kapattı

Kripto para birimleri dünya genelinde benimsenmeye devam ederken bazı devletler kriptoya karşı bir tutum sergiliyor. Afganistan merkez baklasının dolandırıcılıkları ve sorunları gerekçe göstererek kripto para ticaretinin durdurulması gerektiğini belirtmesinin ardından yetkililerin kripto para borsalarının ofislerini kapattığını ve personelleri tutukladığı bildirildi. Ülkede faaliyet gösteren bağımsız yerel medya kuruluşu Ariana News haberine göre, Afganistan polis gücü geçen hafta ülkenin batısındaki Herat eyaletinde 16 kripto para borsasını kapattı. Kolluk kuvvetleri platformları kapatmasının yanında çalışanları da tutukladı.

afganistanda bir haftada 16 kripto borsasi kapatildi 2 1

Kolluk kuvvetlerinin bu hamlesi, Afganistan merkez bankası tarafından yapılan kripto para ticaretinin pek çok soruna yol açtığı ve kişileri dolandırdığını belirten bir açıklamasının ardından geldi. Bu yılın başlarında çok sayıda habere göre sakinlerin ağır ABD yaptırımlarından kaçınması ve Taliban’ın yönetimi devralmasının ardından çökmekte olan bir ekonomide tasarruflarını korumanın yollarını aradığı için ülkedeki kripto para birimlerine olan talebin arttığı belirtildi. Son olarak haziran ayında Taliban yönetimi ülkedeki tüm döviz ticaretini yasaklayarak, ekonomi üzerindeki baskılarını artırdı.

Yazar: Burak Köse

ICE Token (ICE) Nedir?

Ice token (ICE) Decentral Games platformunda kullanılan kripto paralardan birisidir. Bu platformda DG token’lerin kullanıldığı da biliniyor. ICE token de bu devasa metaverse ekosisteminde kullanılan diğer kripto para olarak biliniyor. Bu içerik boyunca Decentral Games platformundan ve kripto para ekosistemine yaptığı katkılardan bahsedeceğiz. Ayrıca ICE token’lere yönelik birtakım teknik verilere de bu yazı boyunca yer ...

Bağlantıyı kopyala