Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Alibaba Kripto Madencilik Ekipmanlarının Satışını Engelliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Çinli e-ticaret devi Alibaba Pazartesi günü yaptığı duyuruda, 8 Ekim’den itibaren platformunda kripto para birimi madencilik ekipmanlarının satışını durduracağını açıkladı.

Alibaba resmi duyurusunda şu ifadeler yer alıyor:

“[A] Kapsamlı bir değerlendirmeden sonra, çeşitli uluslararası pazarlarda sanal para birimleri ve ilgili ürünlerle ilgili yasa ve düzenlemelerin istikrarsızlığını göz önünde bulundurarak Alibaba.com, sanal para madencilerinin satışını yasaklayacak. Aşağıdakileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan Bitcoin, Litecoin, BeaoCoin, QuarkCoin ve Ethereum: 1) Bitcoin madencileri gibi sanal para birimleri elde etmek için kullanılan donanım ve yazılım; 2) madencilik.”

Alibaba Group rapor ceyrek 1

Alibaba Madencilik Kategorilerini Kaldırıyor

Alibaba ek olarak madencilikle ilgili iki satış kategorisini de kapatacağını söyledi.

Madencilik Çin’in darbesinden sonra bu yılın başlarında ciddi olarak darbe aldı ve bazı madencilik firmalarının ülkeden çıkışına şahit olduk. Bir Ethereum madencilik havuzu şirketi olan Hangzhou merkezli Sparkpool’un hizmet kapatması gibi gelişmeler ise bu durumun artarak devam ettiğini gösteriyor.

Son olarak Huobi ve Binance gibi dev kripto para borsalarının da Çin’in düzenleyici hamleleri sonrasında servis erişimi için taşındığı hatırlatalım. 

Yazar: Cem Arslan Kurt

Electronic Arts Kurucu Ortağı Web3 Şirketine Katıldı

Son dönemde büyük teknoloji şirketlerinin yöneticiler, Web3 şirketlerine katılmaya devam ediyor. Son olarak dünyanın en büyük oyun stüdyolarından birisi olan Electronic Arts’ın kurucu ortağı Jeff Burton, Web3 oyun şirketine katıldı. Electronic Arts Kurucu Ortası Web3 Oyun Şirketine Dahil Oldu Web3 oyun şirketi P2Earn, dünyanın en büyük oyun stüdyolarından birisi olan Electronic Arts’ın kurucu ortağı Jeff ...

Bağlantıyı kopyala