Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Alman bankacılık devi, kripto varlık saklayacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Almanya’da bankaların kripto sektörüne ilgisi artarak devam ediyor. Ülkedeki katı kurallara rağmen dev finans kuruluşları, blockchain teknolojisi ve kripto varlıklara yönelik gelecek planlarını hızlandırıyor. Bu çerçevede Alman bankacılık devi DZ Bank AG, blockchain üzerine inşa edilen kendi dijital varlık saklama platformunu başlattı.

almanya nerede almanya bayragi nasildir almanya 13715818 1265 amp

DZ Bank, kripto varlık saklayacak

Almanya’nın en büyük üçüncü bankası DZ Bank, kurumsal yatırımcılar için kripto saklama hizmeti başlatacak. DZ Bank’ın yeni platformu kurumsal müşterilerle çalışacak. Bankanın Siemens’in kripto tahvili gibi kripto menkul kıymetlerini kullanıcılara sunacağı bildirildi.

DZ’de Menkul Kıymet Hizmetleri ve Dijital Saklama Başkanı Holger Meffert, bankanın dağıtık defter teknolojisine (DLT) olan ilgisine vurgu yaptı. Meffert, gelecek 10 yıl içerisinde sermaye piyasası işlerinin önemli bir bölümünü DLT tabanlı altyapılar aracılığıyla işleneceğini söyledi. Meffert, “Orta vadede DLT’yi mevcut sermaye piyasası süreçlerindeki yerleşik altyapıları tamamlayıcı bir teknoloji olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bankanın gelecekte kurumsal yatırımcılara ve özel müşterilere Bitcoin gibi kripto para birimleri satın alma olanağı sunmayı planladığı da bildirildi. DZ, Haziran 2023’te BaFin’e kripto saklama lisansı için başvurmuştu. Deutsche WertpapierServiceBank, mart ayında Almanya’daki 1.200 finans kurumunun dijital varlık sektörüne erişimini sağlayan wpNex platformunu açıklamıştı. Commerzbank ve DekaBank gibi önemli bankalar da kripto saklama lisansı için başvuru gerçekleştirmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Solana’nın Popüler NFT’leri Taşınıyor

NFT‘ler her ne kadar son dönemde popülaritesini kaybetse de satışlar devam ediyor. Bu noktada yeni nesil projelerin de önemini daha öneme çıkıyor. Ethereum dışı Blockchain ağlarında olan NFT’ler de oldukça fazla ilgi görüyor. Bu NFT koleksiyonlarından ikisi olan DeGods ve Y00ts‘in ise SOL ekosisteminden ayrılacağına dair aylardır bir takım spekülasyonlar konuşuluyordu. Son duyuru ile birlikte ...

Bağlantıyı kopyala