Bitcoin (BTC) $ 61,971.60 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,410.57 0.33%
BNB (BNB) $ 562.47 1.06%
Solana (SOL) $ 142.40 0.83%
XRP (XRP) $ 0.529341 0.74%
Cardano (ADA) $ 0.349417 0.85%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109406 0.31%
Al veya Sat Paribu

Anchor Protocol’un Başı Terra ile Dertte!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Genel olarak uzun süredir kripto para piyasası hareketli dönemden geçiyor. Bu hareketlilik içerisinde kısa süre önce Terra ekosistemi çöküşü gündemi bir hayli meşgul etmişti. Yaşanan çöküşün etkisi ise hala devam ediyor. Bununla beraber Çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalan Terraform Labs ve bağlı kuruluşlar hakkında çeşitli soruşturmalar da gerçekleşiyor. Son olarak Güney Koreli devlet yayıncısı KBS’nin haberine göre; Anchor Protocol, Terra’nın hacmini yükseltmek ile suçlanıyor.

Anchor Protocol, Terra’nın Hacmini Yükseltmekle Suçlanıyor

KBS’nin bildirdiğine göre, Terraform Labs ve bağlı kuruluşları, Güney Koreli savcıların şu anda araştırdığı bir iddia olan, kendi sermayelerini yatırarak merkezi olmayan finans (DeFi) hizmeti Anchor Protocol‘ün sayılarını artırdıkları iddia ediliyor.

anchor protocolun basi terra ile derttedf

KBS’nin raporlarında konu ile ilgili olarak şu ifade yer alıyor:

Bu hizmetin önemli bir bölümünün Terra’nın öz yatırımı ile sürdürüldüğü ortaya çıktı. Müşteri listesi incelendikten sonra Terra’nın mevduat, kredi ve teminatlarını en çok kullanan müşterilerin Terra ve Terra’nın yatırımcılarından başkası olmadığı tespit edildi.

Ayrıca belirtmek gerekirse bu iddiaları araştıran eyalet savcılarının yanı sıra, ABD’de CEO Kwon ve diğer yatırımcıların kripto fiyatını şişirdiğini iddia eden başka bir toplu dava daha açıldı.

Yazar: Sena Karakılıç

Kriptografi (Cryptography) Nedir?

Kriptografi, ”gizli yazma” anlamına gelmektedir. Bilgi ve iletişimi korumak için kodlar kullanılan bir yöntemdir. Kriptografi, bir şifreleme yöntemidir. İki veya daha fazla taraf arasında güvenli ve şifreli mesajlar göndermek için kullanılır. Matematik biliminden yararlanan kriptografi, verilerin üçüncü taraflarca anlaşılmaması sağlayan şifreleme yöntemidir. Gönderen kişi, mesajı şifreler ve bunu üçüncü taraflardan gizler. Alıcı ise gönderilen mesajın ...

Bağlantıyı kopyala