Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Andreessen Horowitz, Kripto Konusunda ABD’nin Konumu Hakkında Açıklama Yaptı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto benimsenmesi artmaya devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri merkezli düzenleyici kurumların kripto alanında sert yaptırımlar uygulaması, kripto toplulukları tarafından eleştiriliyor. Kripto alanında faaliyet gösteren şirketlerin yöneticileri, ABD’nin bu alandaki üstünlüğünün kaybolabileceğini ifade ederken, benzer bir yorum a16z yatırım firması Andreessen Horowitz tarafından geldi.

ABD Kripto Endüstrisindeki Üstünlüğünü Yitiriyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde son dönemde kripto alanındaki düzenleyici baskıları artmaya devam ederken a16z tarafından kısa bir süre önce bu alanda bir rapor yayımlandı. Hazırlanan raporda, sürekli bir yaptırım eylemi ve dava akışının, Amerika Birleşik Devletleri’nin dijital varlıklar alanındaki liderliğinin düşüşünün bir göstergesi olduğu ifade edildi.

andreessen horowitz kripto konusunda abdnin konumu hakkinda aciklama yapti 2

Hazırlanan “Kripto Durumu” isimli raporda, düzenleme ve politikaya değinen tamamen yeni bir bölümde, Amerika Birleşik Devletleri’nde kriptoyla ilgili etkinliği ölçen çeşitli ölçütlerdeki düşüş vurgulandı. Raporda, ülke 2018’de kripto geliştiricilerinin yaklaşık yüzde 40’ına ev sahipliği yaparken, bu oran son birkaç yıldır sürekli olarak düşerken 2022 yılında yüzde 30’un altına düştü.

Bununla birlikte, ABD merkezli kullanıcılardan kripto ile ilgili internet sitelerine olan trafiğin de son yıllarda önemli bir oranda azaldığı görülüyor.

Yazar: Burak Köse

Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ne İşe Yarar?

Sevgili okuyucular, temel finansal okuryazarlık konularında bilgi sahibi olmak isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Bu durum elbette sevindirici. Böyle olunca bize de bazı görevler düşüyor. Aslında yazdığım kitaplarda tüm bu bilgilere yer veriyorum. Lakin her mecrada bilginin ulaşacağı kesimler farklı. Bu nedenle BTCHaber’deki köşemde de hap bilgilerle sizlere önemli konuları açıklıyorum.  Türev varlıklar olarak da anılan ...

Bağlantıyı kopyala