Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

Apple’a kripto teknolojisini engellediği için dava

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Küresel teknoloji devi Apple’a ödemeler pazarında rekabete aykırı davrandığı iddiasıyla dava açıldı. Tüketiciler, teknoloji devinin cihazlarındaki eşler arası ödeme seçeneklerini sınırlamadığını iddia etti. iOS ödeme uygulamalarından kripto teknolojisini engellendiği ifade edildi.

ABD’nin Kaliforniya bölge mahkemesinde açılan davada, Apple’ın PayPal’ın Venmo’su ve Block’un Cash App’i ile rekabete aykırı anlaşmalar yaptığı belirtildi. Anlaşmalar kapsamında kripto teknolojisinin kullanımının kısıtlandığı kaydedildi. Böylece kullanıcıların hızla yükselen fiyatları ödemeye zorlandığı aktarıldı.

Davacılar, Apple’ın anlaşmalar ve kripto teknolojisinin engellenmesi ile rekabete aykırı davrandığını savundu. Apple’ın iPhone ve iPad’lerdeki uygulamalar üzerinde sınırsız kontrol uyguladığı ifade edildi. Şirketin teknoloji ve sözleşmeye dayalı kısıtlamalar uyguladığına dikkat çekildi. Davada, yeni piyasaya sürülecek iOS P2P ödeme uygulamalarında da kriptoyu engellemeye zorlayabileceği iddia edildi.

Yazar: BTCHaber

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH), SEC’in ETF kararını bekliyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ARK Invest ve 21Shares ortaklığının spot Bitcoin ETF başvurusuna vereceği yanıt merakla beklenirken kripto para piyasaları hareketli bir gece geçirdi. Komisyon’nun resmi Twitter hesabına sızan hackerların ETF’lerin onaylandığına dair yaptığı paylaşımın ardından Bitcoin fiyatı 48 bin dolara göz kırptı. SEC Başkanı Gary Gensler’ın yalanlamasının ardından BTC bir miktar ...

Bağlantıyı kopyala