Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Arjantin’de Bitcoin (BTC) ile Maaş Alma Tasarısı Meclise Sunuldu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Arjantin’in Mendoza eyaleti ulusal yardımcısı José Luis Ramón, işçilerin Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralarla maaş alabilmeleri için meclise yeni bir yasa tasarısı sundu.

Ramos, bu hamleyle birlikte, çalışanların satın alma gücünün korunabileceğini ve ayrıca finansal özerkliklerin de arttırılabileceğini iddia ediyor.

Önerilen bu tasarıyla birlikte işçiler, maaşlarının tamamını ya da bir kısmını kripto para olarak almayı tercih edebilirler.

Yurtdışında çalışan Arjantinliler böylece, ülkelerine dönmelerinin ardından ellerindeki paralarını pesoya çevirmek zorunda kalmayacaklar.

Ekonomik kargaşa nedeniyle Arjantin, Venezuela, Brezilya ve Peru gibi diğer Latin Amerika ülkeleri de kripto para benimsemesini gündeminin üst sıralarında tutmaya devam ediyor.

Yazar: Cem Yavuz

Güney Koreli Savcıları, Daniel Shin’i Dolandırıcılıkla Suçladı

Güney Koreli savcıları, daha önce Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin için tutuklama emrinde bulunmuştu. Bu kararın ardından, şimdilerde bu konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Yonhap haber ajansının yaptığı açıklamaya göre; Güney Koreli savcılar blockchain platformu Terraform Labs’ın kurucu ortağı Daniel Shin‘i dolandırıcılık ve diğer suçlamalarla suçladı. Daniel Shin’in Başı Güney Koreli ...

Bağlantıyı kopyala