Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Auto-GPT Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT sohbet botu, tüm dünyada gözlerin yapay zeka teknolojisine dönmesiyle sonuçlandı. Elbette bu gelişme kripto para sektöründe de yankı uyandırdı.

Bu yazımızda ChatGPT‘nin GPT-3,5 ve GPT-4 modellerinden gücünü alarak insan elinden çıkmışçasına içerikler üreten, çeşitli görevleri otomatik olarak yerine getiren benzersiz bir yapay zeka aracı Auto-GPT hakkında bilinmesi gerekenlere değileceğiz.

Milyarlarca dolarlık değerlemeye ulaşan OpenAI’ın en yeni nesil metin oluşturma modellerini kullanan Auto-GPT, yazılım ve hizmetlerle etkileşime giren açık kaynaklı otonom bir yapay zeka (AI) aracıdır.

AutoGPT, belirli talimatların yokluğunda insan benzeri metin yanıtları oluşturarak çeşitli işleri gerçekleştirebilir. Sistem, tutarlı bir metin oluşturmak için dildeki altta yatan kalıpları kavramak üzere denetimsiz öğrenmeyi kullanır. Örneğin, bir Auto-GPT programı olan Chef-GPT, internette arama yapabilir ve etkinlikler veya tatiller için uygun olan türünün tek örneği rotalar oluşturabilir. Ayrıca Auto-GPT, içerik oluşturma ve karmaşık kodlama projeleri de dahil olmak üzere geniş kullanım alanlarına sahip, son derece uyarlanabilir bir programdır.

Auto-GPT Kim Tarafından Geliştirildi?

Auto-GPT, Significant Gravitas tarafından 30 Mart 2023 tarihinde piyasaya sürüldü. GitHub’ta yayınlanan Auto-GPT, açık kaynaklı bir Python uygulaması.

Toran Bruce Richards önderliğindeki Significant Gravita tarafından yayınlanan Auto-GPT kısa bir süre içerisinde GitHub’ta en trend repo’lardan biri haline geldi. Auto-GPT’nin başarısı aynı zamanda internette, sosyal medya platformlarında da büyük yankı uyandırdı.

Auto-GPT Nasıl Çalışır?

Auto-GPT’yi bir internet robotu olarak tanımlayabiliriz. Verilen görevleri alt parçalara bölerek internet ve diğer araçları kullanarak gerçekleştiren Auto-GPT, bu işlemleri gerçekleştirmek için OpenAI’nin GPT-4 veya GPT-3.5 API’lerini kullanıyor.

Auto-GPT’nin kod yazma, hata ayıklama, test etme ve düzenleme yeteneğinden övgüyle bahsediliyor. Bununla birlikte Auto-GPT’nin kendi kaynak kodunu dahi geliştirebildiği iddia ediliyor. Ancak CPT botlarının kendi kodlarına müdahale etmesine izin verilmediğini de belirtelim.

Bununla birlikte Auto-GPT’nin tarayıcı uzantıları da geliştirildi. Böylelikle kullanıcıların kendi yapay zeka ajanlarını oluşturmalarına olanak sağlayan AgentGPT ortaya çıktı. AgentCPT’nin insan ırkını yok etme hedefi bulunuyordu ve bu çabalar sonucunda AgentGPT, ChaosGPT adlı bir ajan geliştirmek için de kullanıldı. Ancak ChaosGPT başarısız oldu.

Yazar: Tuncay Aydıner

Kripto düzenlemesi Meclis’ten geçti: Merak ettiğiniz her şey burada!

Kripto varlık düzenlemesi aylar süren sürecin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti. Yeni düzenleme, yatırımcılar ve borsaları ilgilendiren pek çok maddeyi kapsıyor. Bu yazımızda, öne çıkan başlıklara dair soru ve cevaplara yer verdik: Kripto yatırımcılarından vergi alınacak mı? Vergilendirme konusu en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Ancak yasada, yatırımcılardan vergi alınmasına dair bir ...

Bağlantıyı kopyala