Bitcoin (BTC) $ 61,979.61 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,418.99 0.07%
BNB (BNB) $ 562.89 0.05%
Solana (SOL) $ 143.20 0.67%
XRP (XRP) $ 0.531046 0.33%
Cardano (ADA) $ 0.34943 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108856 0.31%
Al veya Sat Paribu

Avatar 2 Öncesi Fırsatçı Token’lara Dikkat!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para sektörü oldukça hızlı bir şekilde büyüyor. Doğal olarak bu, sadece yatırımcıları ve kulanıcıları değil, dolandırıcı ve hacker’ları de kendisine çektiği anlamına geliyor. Özellikle son yıllarda bu tür olayların arttığına şahitlik ediyoruz. Son olarak gündemde kendisine sık sık yer bulan Avatar 2 de dolandırıcıların yeni maskesi olmuş durumda. Piyasada dolaşan birçok Avatar isimli altcoin, yatırımcıların varlıklarını tehdit ediyor.

Avatar

Avatar 2 Öncesi Fırsatçı Token’lara Dikkat Etmek Gerekiyor

Günümüzde bir kripto para oluşturmak 2 tuşa basmak kadar kolay. Yapmanız gereken tek şey Ethereum veya benzeri bir ağ ve token protokolü üzerinde yeni bir akıllı sözleşme oluşturmak. Doğal olarak kötü niyetli aktörler de bu tür açıkları sık sık kullanıyorlar. Elon Musk ve Donald Trump gibi aşırı büyük kitlelerin takip ettiği isimlerin yaptığı eylemler veya söylemlerden token’lar oluşturuluyor. Bu durum “kesin bunun token’ı vardır” ile arama yapan kullanıcıları kendisine çekiyor. Doğal olarak kısa bir süre içerisinde hacim elde eden bu token’lar, çoğu zaman yatırımcıların yatırımları ile birlikte ortadan yok oluyorlar.

Bunun en yakın örneğini Squid Game Token‘da yaşamıştık. Anlık olarak hacmi hızla büyüyen token, oluşturan kişilerin tüm varlıkları çekmesi ile birlikte birçok yatırımcıya zarar vermişti.

Son olarak da gündemden düşmeyen Avatar 2, birçok benzer isimli token’ın çıkmasına neden oldu. Düşük hacime sahip olduğu için çok fazla yükseliş yaşadığı sanılan bu tarz token’lar ne yazık ki bilinçsiz kullanıcıların aklını karıştırabiliyor. Bu noktada yatırımcıların bir varlığa yatırım yaparken çok daha araştırmacı ve temkinli olması önemli.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Hibrit kripto borsası GRVT bir ilki gerçekleştirecek

Hibrit kripto borsası GRVT, zkSync ekosistemindeki ilk “hiper zincir” olarak piyasaya sürülecek İlk hiper zincir Merkezi ve merkezi olmayan borsaların faydalarını birleştiren hibrit bir kripto borsası olan GRVT, zkSync ekosistemindeki ilk “hiper zincir” olarak piyasaya sürülecek. Ethereum Layer 2 zkSync’in geliştiricisi Matter Labs Cuma günü yaptığı açıklamada GRVT’nin Robinhood benzeri bir kullanıcı deneyimi ve Uniswap ...

Bağlantıyı kopyala