Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Avrupa Birliği Kripto Oylamasını Ertelemeye Karar Verdi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Avrupa Birliği kripto para piyasası düzenlemesine ilişkin oylamayı erteledi. Ekonomi Komitesi Başkanı ve bu oylamadan sorumlu olan raportör Stefan Berger tarafından toplantı ertelendi.

Block Crypto’da yer alan habere göre, müzakerelere yakın bir kaynağın ertelemeye neden olarak “öncelikle enerji kullanımlarıyla ilgili endişeler ve buna bağlı değişiklikleri” belirttiği ifade edildi.

“Avrupa Birliği Kripto Direktifini Doğru Ele Almalı”

Kripto Varlıklarda Piyasalar Direktifi” olarak bilinen oylama maddesi ihtilaf oluşturdu. Taraflar arasında bazılarının, iş kanıtı ağlarında (Proof of Work Network) yasaklar olarak yorumladığı ifade edildi.  

Berger, “Raportör olarak, direktifin fiili bir Bitcoin yasağı olarak yanlış yorumlanmaması benim için çok önemli” dedi.

Direktif ilk 2019’da ortaya kondu. Avrupa Parlamentosu en son değişiklikleri kamuoyuna açıklamadı. Ancak gecikme, kripto endüstrisindeki birçok kişi tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Paris merkezli cüzdan üreticisi Ledger’ın küresel politika başkanı Seth Hertlein, konuyla ilgili açıklama yapanlardandı.

Hertlein, “Tasarıdaki kritik öneme sahip birkaç sorun çözülmeden kaldığından, oylamayı ertelemek doğru karar. Avrupa’nın gelecekteki finansal rekabet gücü, bu direktifin doğru yapılmasına bağlıdır.” diye konuştu.

Yazar: Hasan Selçuk Turan

Bitcoin halving’inden sonra Runes furyası bitti mi?

Bitcoin ağına kazınan Runes son zamanlarda zorlu günlerden geçiyor. Runes, Bitcoin halving’inden bu yana yüzde 99 oranında düşüş yaşadı. Kripto para piyasasının çalkantılı süreçlerden geçmesi birçok kategoride keskin düşüşlere yol açtı. Özellikle Runes piyasaya ilk sürüldüğünde elde ettiği yukarı yönlü ivmeyi koruyamadı. Bitcoin ağına kazınan Runes sayısı son altı gündür 250’nin altına düştü. Pazartesi günü ...

Bağlantıyı kopyala