Bitcoin (BTC) $ 62,322.70 0.85%
Ethereum (ETH) $ 2,422.80 1.30%
BNB (BNB) $ 562.91 1.34%
Solana (SOL) $ 144.06 1.34%
XRP (XRP) $ 0.532435 1.08%
Cardano (ADA) $ 0.35482 0.10%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109784 0.00%
Al veya Sat Paribu

Avrupalı stablecoin ihraççıları ek düzenlemelere tabi olacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), stablecoin ihraç eden firmalar için yeni düzenlemeler öneriyor. Özellikle rezervlerinde büyük miktarda türev veya teminatlı bono bulunduran ihraççıları etkileyecek bu düzenlemeler, merkezi denetim ve ek sermaye gereksinimleri getirecek.

Yeni Yasa, Ek Sermaye Gereksinimleri ve Merkezi Denetim Getiriyor

Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin (EBA) pazartesi günü sunduğu taslak düzenlemelere göre, euro bölgesinde stablecoin çıkaran kuruluşlar, rezervlerinde büyük miktarda türev veya teminatlı bono bulunması durumunda ek düzenlemelere tabi tutulacak.

Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği (MiCA) adı verilen yeni düzenlemeler, finansal sistemle yoğun bir şekilde entegre olduğu düşünülen stablecoinlerin daha fazla sermaye gereksinimiyle karşı karşıya kalacağını ve Avrupa Birliği (AB) tarafından merkezi denetlemeye tabi olacağını belirtiyor. Hazırlanan belgede şu ifadelere yer veriliyor:

Bir Varlık Referanslı Token (ART) veya e-Para Tokeni (EMT) ihraç eden kuruluşun finansal sorunları, ihraççıların işlem yaptığı yükümlülük ağı dikkate alındığında, diğer kripto varlık ihraççıları veya diğer finansal kuruluşlarda olası problemleri önemli derecede artırabilir.

Bu ifade, MiCA tarafından belirlenen ve değeri fiat para birimine veya diğer varlıklara bağlı olan iki stablecoin türünü hedef alıyor. Belgede ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Büyük ART’ler veya EMT’lerden kaynaklanabilecek riskleri yönetmek için, bu tokenleri ihraç edenlerin ek sorumlulukları olacak ve bunların denetimi, kısmen veya tamamen EBA’ya devredilecek

Yazar: Burak Köse

Bitcoin Son Dakika: 23 Aralık 2022 Bitcoin Kaç Dolar, Kaç TL?

Bitcoin (BTC) fiyatı zorlu geçen 2022 yılını bitirirken, yukarı yönlü hareketlerine tekrar başlaması ile yatırımcıların yüzünü az da olsa güldürmeyi başardı. Düşeceğini düşünen yatırımcıları şaşırtan Bitcoin kaç TL ve Kaç Dolar? Sorularının yanıtı.. Bitcoin Kaç TL? 2022 yılı, lider kripto para birimi Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için zorlu geçen bir yıl oldu. FTX ...

Bağlantıyı kopyala