Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Avrupalılar, AB’nin Kripto Para Birimlerini Düzenlemesini İstemiyor

   önce yayınlandı

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Avrupa Komisyonu, kripto para birimleri için yeni düzenlemeler üzerine çalışırken, bölge sakinleri bu duruma sıcak bakmıyor. Bir ankette fikri sorulan Avrupalılar, düzenlemenin, Avrupa Komisyonu yerine kendilerini yöneten hükümetler tarafından yapılmasını istiyor.

EuroNews’ün yaptığı ankete göre, ilk sırada Yunanistan var. Ankete katılan Yunanistan vatandaşlarının yüzde 51’i düzenlemelerin kendi hükümetleri tarafından yapılması konusunda hemfikir.

AB’nin Kripto Para Birimlerini Düzenlemesini Desteklemiyorlar

Kripto para birimlerinin kimin tarafından düzenlenmesi gerektiğine odaklanılması, Avrupa Birliği’ndeki dijital varlıkların artan popülaritesini de gözler önüne seriyor.

Listenin diğer öne çıkan ülkeleri ise şöyle:

İtalya yüzde 47,
Estonya yüzde 46,
Hollanda yüzde 41,
Almanya yüzde 40,
Letonya yüzde 39,
ve Fransa yüzde 37.

Katılımcıların ortalama yüzde 23’ü, ulusal kripto para birimini oluşturma fikrini destekliyor. Bunun sebebi ülkelerinin parasal açıdan AB’den bağımsızlığı olmasını istemeleri.

Anket, AB sakinlerinin büyük bir kısmının kripto para birimleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını da gösteriyor. Kripto para birimlerine yatırım söz konusu olduğunda da bilgi eksikliği, şüpheciliği beraberinde getiriyor.

Öte yandan, kripto para birimlerine yatırım yapanlar ise gelecekte yüksek getiri olasılığıyla motive olmuş durumda.

4 – 10 Ağustos tarihleri arasında yapılan ankette; Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz ve İspanya olmak üzere toplam 12 AB üyesi ülkeden 31 bin katılımcı fikrini söyledi.

Yazar: Hazal Orta

Soğuk Cüzdan ve Sıcak Cüzdan Arasındaki Farklar

Çiğdem Ceylan‘ın sunumuyla Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Bu hafta Kripto Bülten’de, sıcak ve soğuk cüzdanın ne olduğu ve arasındaki farkların neler olduğu ele alındı. Kripto Para Cüzdan Çeşitleri Kripto paraları saklamak ve bunlara erişmek için kripto cüzdanları gerekli. Cüzdan, yatırımcının sahip olduğu gerçek kripto para miktarını saklamaz, ancak özel anahtarları tutar ve bu nedenle kullanıcıların ...

Bağlantıyı kopyala