Bitcoin (BTC) $ 62,185.66 2.13%
Ethereum (ETH) $ 2,410.94 2.29%
BNB (BNB) $ 561.60 2.77%
Solana (SOL) $ 142.92 3.24%
XRP (XRP) $ 0.530659 2.56%
Cardano (ADA) $ 0.351483 0.76%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109025 2.07%
Al veya Sat Paribu

Avustralya Merkez Bankası, CBDC için İş İlanı Açtı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Avustralya’da kripto varlıklar ile ilgili Senato soruşturması devam ediyor. Diğer yandan Avustralya Merkez Bankası (RBA), Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) araştırma ekibinde yer alacak bir pozisyon için iş ilanı yayınlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Merkez bankasının bu ilanı, ülkenin dijital para birimi oluşturma konusunda ılımlı olduğunu gösteriyor.

Avustralya Merkez Bankası, CBDC Geliştirmek için İlan Açtı

Banka tarafından açılan ilan, LinkedIn’den yayınlandı. İlanda şu sözler dikkat çekiyor:

“Avustralya’da CBDC için bir fırsat olup olmadığını ve, varsa, nasıl tasarlanabileceğini, ne gibi yararları ve diğer etkileri olacağını araştırıyoruz. Bu çalışma, RBA’nın Avustralya’daki ödemelerin gelişimini desteklemeye yönelik stratejik odak alanlarından birine katkıda bulunuyor”

Avustralya Merkez Bankası, Teknoloji ve Finans Merkezi olarak Avustralya Senatosu Seçim Komitesi’ne yaptığı son sunumunda, CBDC’ler hakkında araştırma yürüttüğünü söylemişti. Ancak, henüz bir CBDC üzerinde çalışılmadığını da eklemişti. Aynı sunumda, Avustralya destekli bir Stablecoin çıkarılması durumunda da en iyi düzenleyici yaklaşımın benimseneceği belirtilmişti.

avustralya merkez bankasi cbdc icin is ilani acti

Bu ay içinde Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi, uluslararası ödemelerde CBDC’nin kullanılmasını test etmek için bazı merkez bankalarıyla iş birliği yaptığını duyurdu. Bu bankalar arasında Avustralya Merkez Bankası da var. Dunbar Projesi adını taşıyan proje, aracılara olan bağımlılığı ortadan kaldırmak için önemli. Projede Avustralya’nın yanında, Singapur, Malezya ve Güney Afrika bankaları da yer alıyor.

Daha önce Moody’s de, CBDC’nin sınır ötesi kullanımının yayınlaşma çalışmalarını referans alarak, dijital para birimleri ve bankalar ile ilgili bir açıklama yapmıştı. İlgili açıklamayı buradan okuyabilirsiniz.

Yazar: Hazal Orta

İngiltere’nin En Büyük Dolandırıcılığında 100 Kişi Tutuklandı

Kripto para birimleri dünya genelinde yaygınlaşmaya devam ederken, suçlular dolandırıcılık için kripto para birimlerini kullanmaya devam ediyor. İngiltere’nin şimdiye kadarki en büyük dolandırıcılığında 100’den fazla kişi tutuklandı. İngiltere’nin En Büyük Dolandırıcılık Olayında 3.9 Milyon Dolarlık Vurgun Yapıldı Sadece İngiltere’de 200.000 potansiyel kurban üzerinde kullanılan iSpoof isimli bir dolandırıcılık internet sitesini çökerten Londra Büyükşehir Polisi, “İngiltere’nin ...

Bağlantıyı kopyala