Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Axie Infinity’nin SLP Yakımı İlk Defa Basım Oranını Geçti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Özellikle 2021’in sonunda bilinirliğini oldukça hızlı bir şekilde artıran Blockchain tabanlı Play2Earn oyunu Axie Infinity, son dönemde oldukça kritik gelişmeler ile gündeme geliyor. Yaşadığı 620 milyon dolarlık saldırı sonrası yaralarını sarmaya çalışan Axie, Ronin köprüsünde meydana gelen sorunlar sebebiyle bir kez daha gündeme gelmişti. Ancak bu sefer ki gelişmeler yatırımcıların yüzünü güldürebilir. Öyle ki Axie Infinity‘nin SLP yakım oranı, basım oranını geride bıraktı.

Axie Infinity'nin SLP Yakımı İlk Defa Basım Oranını Geçti

Axie Infinity’de Yakılan SLP Miktarı Üretilenleri Geçti

Axie Infinity zincir üstü oyun ekosisteminin iki temel yerel token’ından biri olan Smooth Love Potion (SLP), tokenomiklerinin temelini oluşturuyor. Bu nedenle GameFi meraklıları, ölçümlerini yakından takip ediyor. Bu yüzden geliştiriciler herhangi bir duyura yapmadan topluluk verileri çoktan paylaşmış oluyor. Bu sefer de benzer bir durum yaşanarak SLP’nin deflasyonist bir yapıya büründüğü haberi hızla yayıldı.

Anonim bir Axie Infinity (AXS) takipçisi, oyunun tokenomiklerindeki önemli bir gelişmeyi paylaşmak için kripto sektöründe alışıldığı üzere Twitter’a girdi. @maxbrand99 adlı kullanıcının gözlemlerine göre, Axie Infinity ekibi son günlerde bastığından daha fazla Smooth Love Potion (SLP) imha etti.

Yakılan SLP’nin Basılan SLP Oranını Geçmesi Ne Anlama Geliyor?

Kripto para sektöründe uzun zamandır kullanılan yakım protokolleri, arz-talep mantalitesine dayanmaktadır. Bir varlığın değeri, onun arzından ters orantılı olarak etkilenmektedir. Bu noktada Bitcoin’in bu denli (diğer kripto paralara göre) daha pahalı olmasının sebebi de arzında kıtlıktır. Ancak bazı kripto paralar basım modeline sahip olduklarında eflasyonist bir yapıdadırlar ve arzın sürekli olarak artması, elde olan varlıkların değerine olumsuz yansımaktadır.

Bu noktada ilk olarak Ethereum‘un yakım protokolü (EIP-1559) ile karşımıza çıkan bu protokoller, düzenli yakımlar gerçekleştirerek arzı azaltır ve kalanların değerini yükseltir. SLP nezdinde de benzer bir oran yakalanması, SLP’nin değerinde artış sinyali olarak görülebilir.

Yazar: Cem Arslan Kurt

SEC, Solana ETF başvurularına kırmızı ışık yaktı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Cboe BZX tarafından iki farklı spot Solana ETF’si için yapılan başvurulara ret kararı verdi. Bu gelişmenin ardından başvurular Cboe’nin web sitesinden geri çekildi. The Block’un haberine göre söz konusu gelişme, SEC ve ilgili taraflar arasında Solana’nın bir menkul kıymet olarak değerlendirilmesi gerektiği yönündeki tartışmaların ardından meydana geldi. Bu ...

Bağlantıyı kopyala