Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Bahreyn Merkez Bankası, JPM Coin Testini Tamamladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bahreyn’in Blockchain teknolojisini benimsemesi son 12 ayda hızlı bir şekilde arttı. Bu konuda önemli adımlar atılıyor. Bahreyn Merkez Bankası’nın JPM Coin testine başlaması da bu adımlardan biri. Bahreyn Merkez Bankası, yaptığı açıklamayla, Onyx ile yapılan JPM Coin testinin başarıyla tamamlandığını açıkladı. JPM Coin’in JPMorgan imzalı olduğunu da belirtelim.

Bahreyn Merkez Bankası JPM Coin ile Ne Sunacak?

Bahreyn Merkez Bankası (CBB), Onyx ile yapılan JPM Coin testinin tamamlandığını açıkladı. CBB, bankanın verimli ödeme çözümleriyle daha iyi bir müşteri deneyimi sunmayı hedeflediğini belirtti.

JPM Coin Sistemi, şimdilik bölgede türünün tek örneği. Test, Bank ABC‘nin Aluminium Bahrain (ALBA) için gerçek zamanlı ödemeler başlatmasını sağladı. Bu sayada ALBA’nın ABD’deki kullanıcılarına fayda sağlanabilecek.

bahreyn merkez bankasi jpm coin testini tamamladi 2

Bu arada Bahreyn hakkında da kısa bir bilgi vermek gerekiyor. Bahreyn, Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alıyor. Ülkede GSYİH, 35 milyar doları aşmış durumda. Ayrıca dünya çapındaki finansal teknoloji şirketlerine önemli büyüme fırsatları sunuyor.

Konuyla ilgili konuşan Bahreyn Merkez Bankası Başkanı Rasheed Al Maraj da şunları söyledi:

“Bahreyn Merkez Bankası olarak, krallıktaki finansal hizmetler sektörümüzdeki paydaşlara sunulan yetenekleri ileri ve önde gelen gelişen teknolojileri kullanarak sürekli olarak geliştirme ve zenginleştirme vizyonumuz ve stratejimizle uyumlu olan bu testin başarısını duyurmaktan son derece memnunuz. ALBA, Bank ABC ve Onyx by JP Morgan ile yaptığımız çalışmalar sayesinde, bugün geleneksel sınır ötesi ödemeler alanında var olan verimsizlikleri ve sıkıntılı noktaları ele almayı ve ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz”

Yazar: Hazal Orta

Twitter Saldırısının Arka Planında Başka Niyetler Olabilir

Hacker’lar Twitter’ın “dahili sistemine” erişmeyi başardılar ve Twitter’daki en popüler hesaplardan bazılarını tehlikeye atarak bir Bitcoin dolandırıcılığını niyetiyle kullandılar. Bazı uzmanlar ise bu sebeple uyardı: “Bu bir dolandırıcılık olabilir ancak altında daha kötü bir sebep de yatıyor olabilir.” Hacker’lar; Apple, Uber, Bill Gates, Barack Obama, Joe Biden, Coinbase, CoinDesk, Binance ve Elon Musk dahil olmak ...

Bağlantıyı kopyala