Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Batık kripto şirketleri Worldcoin yükselişinden mutlu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bloomberg, son dönemde öne çıkan blokzincir projelerinden Worldcoin’in (WLD) büyük yatırımcıları arasında batık kripto şirketlerinin yer aldığını belirtti.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın geliştirdiği proje tokeni WLD’nin bir haftada yüzde 140 yükselmesi, kaynaklara göre yatırımcılara büyük borcu olan FTX, alt iştirak Alameda Research ve Three Arrows Capital’e kolaylık sağlıyor. Arkham Intelligence’ın verileri Alameda Research cüzdanlarında 25 milyon adet, Three Arrows Capital varlıklarını elden çıkarmak ile görevlendirilen Teeno’da ise 75 milyon adet WLD yer aldığını ortaya koydu.

Bloomberg’e konuşan 17 Partners’ın kurucu ortağı ve yönetici ortağı Thomas Braziel, söz konusu şirketlerden alacağı olan yatırımcıların kârlar korunduğu takdirde tatmin olma ihtimalinin arttığını belirtti:

“Worldcoin çılgın bir proje ama bu tür şeyler boğa piyasasında alacaklılara yardımcı oluyor. Alameda, plana göre elindeki tokenleri önce müşterilere, daha sonra ise yeniden yapılanma planına aktaracak.”

Braziel, batık şirketlerin WLD’den kazandığı kârların günü kurtarmaya yetmese de bir nebze yarar sağlayacağı görüşünde.

WLD neden yükseldi?

OpenAI kurucusu Sam Altman’ın ortağı olduğu kripto projesi Worldcoin, geçtiğimiz Temmuz ayında lanse edildi. Kullanıcıların biyometrik kimlik doğrulamalarını “orb” adlı cihazlarla kaydeden proje bir çok ülkede soruşturma altında kaldı. Altman’ın ChatGPT için geliştirilen metinden video oluşturma aracı Nora’nın tanıtılmasının ardından WLD fiyatı 2 dolardan 8 dolar seviyesine kadar yükseldi.

wld worldcoin fiyat

WLD, an itibarıyla 6,58 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Yapay zeka projesi Dtec 1,3 milyon dolar yatırım topladı 

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren yapay zekalı sürüş asistanı “DtecA” yazılımı ve bu yazılımın token’ı olan Dtec ilk tohum finansman turunda 1,3 milyon dolar yatırım aldı. 2017 yılından beri geliştirilmekte olan DtecA, daha önce Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan ödül ve TC Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından hibe almıştı.  DtecA ve ...

Bağlantıyı kopyala