Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Biden Yönetimi Kripto Stratejisini Yayınlamaya Hazırlanıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD uzun zamandır kripto varlıklar konusunda çalışmalar yürütüyor. Biden yönetimi de kripto paralar üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Beyaz Saray, kripto para birimleri hakkında kapsamlı bir hükümet stratejisini ana hatlarıyla belirleyecek bir yürütme emri hazırlıyor. Yönergenin önümüzdeki haftalarda ABD Başkanı Joe Biden‘a sunulması bekleniyor.

Biden Yönetimi Kripto Varlıklar için Çalışmalarını Hızlandırdı

Biden yönetimi, kripto para birimleri de dahil olmak üzere, dijital varlıklar üzerinde hükümet çapındaki ilk stratejisini yayınlamaya hazırlanıyor. Bloomberg tarafından elde edilen bilgilere göre, üst düzey yönetim yetkililerinin plan üzerinde birden fazla toplantı yaptığını ve stratejinin bir yürütme emri olarak tasarlandığını bildirdi.

biden yonetimi kripto stratejisini yayinlamaya hazirlaniyor 2

Ayrıca hazırlığı tamamlanan yürütme emrinin önümüzdeki haftalarda ABD Başkanı Joe Biden gönderilecek.

Söz konusu yönergeye bakacak olursak, yönerge, kripto para birimlerinin yarattığı ekonomik, düzenleyici ve ulusal güvenlik zorluklarını detaylandıracak. Ayrıca, çeşitli federal kurumlarını; kripto risklerini ve fırsatlarını değerlendirmeye yönlendirecek.

Hatırlatmak gerekirse, Biden yönetimi daha önce kripto para sınıfına hükümet çapında bir yaklaşım oluşturma çabasının bir parçası olarak kripto para birimleriyle ilgili bir düzenleme üzerine çalıştığını belirtmişti.

Yazar: Sena Karakılıç

Arjantin’de Yasadışı Kripto Madenciliği Operasyonu

Hükümetler bazı kripto madenciliği faaliyetlerine izin veriyor olsa da yasadışı kripto para madenciliği konusunda sert politikalar uyguluyor. Arjantin, ülkede yapılan yasadışı kripto madenciliği faaliyetlerin için operasyon düzenledi. Arjantin’de Yasadışı Madencilik Operasyonunda 40 Tutuklama Arjantin’in vergi toplama ajansı (AFIP), Buenos Aires eyaleti hükümeti ile birlikte, yasadışı bir kripto para madenciliği operasyonunun ortadan kaldıran 70 baskın gerçekleştirdi. ...

Bağlantıyı kopyala