Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

Bilişim Devi IBM ve Patent Pazar Yeri IPwe, Patentleri NFT’ye Dönüştürmeyi Planlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

IBM, blokzinciri teknolojisinin kurumsal amaçlara yönelik uygulamalarını sürdürüyor. Bilişim teknolojisi devi, NFT’leri patent pazarına taşımak için patent pazar yeri IPwe ile birlikte çalışacak.

20 Nisan’da paylaşılan bir basın bülteninde, IBM’nin patentleri NFT biçiminde tokenize etmek ve alım satım ve transferini kolaylaştıran bir pazara sunmak için patent pazar sağlayıcısı IPWe ile birlikte çalışacağı duyuruldu.

Patentler NFT Olarak Blokzinciri Üzerinde Yaşayacak

IBM’in vizyonu, halihazırda var olan karmaşık bürokratik süreçlere ihtiyaç duyulmadan hızlı ve güvenli bir şekilde patent sahipliği aktarımını mümkün kılacak bir araca ulaşmak.

Bu şekilde, bu tür bir pazar içindeki sürtüşmeler ortadan kalkıyor. Ancak, bu projenin küresel olarak devreye alınabilmesi için IBM’in aşması gereken birçok yasal engel bulunuyor.

IPwe CEO’su Erich Spangenberg’e göre, bir patentin sahipliğine özgü hakların tokenize edilmesi özellikle küçük aktörler için pazarda bir devrime yol açabilir:

“Patentleri temsil etmek için NFT’lerin kullanılması, IP ile etkileşim için tamamen yeni yollar yaratmaya yardımcı olacaktır. Bunun yalnızca önemli fikri mülkiyete sahip büyük işletmelere değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelere ve hatta bireysel fikri mülkiyet sahiplerine yeni fırsatlar getirmesi bekleniyor.”

Bu Spangenberg’in patentler konusundaki ilk adımı değil. IPwe’nin CEO’su, sektörde bir “patent trolü”, yani patent yasasını istismar eden büyük miktarlarda dava ve işlemlerden kazanç sağlayan bir kişi olarak biliniyor. 

Yazar: Dilek Sarı

Anchor Protocol’un Başı Terra ile Dertte!

Genel olarak uzun süredir kripto para piyasası hareketli dönemden geçiyor. Bu hareketlilik içerisinde kısa süre önce Terra ekosistemi çöküşü gündemi bir hayli meşgul etmişti. Yaşanan çöküşün etkisi ise hala devam ediyor. Bununla beraber Çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalan Terraform Labs ve bağlı kuruluşlar hakkında çeşitli soruşturmalar da gerçekleşiyor. Son olarak Güney Koreli devlet yayıncısı KBS’nin ...

Bağlantıyı kopyala