Bitcoin (BTC) $ 62,208.67 1.43%
Ethereum (ETH) $ 2,415.27 1.82%
BNB (BNB) $ 562.42 2.36%
Solana (SOL) $ 143.19 1.93%
XRP (XRP) $ 0.531132 1.94%
Cardano (ADA) $ 0.352278 0.27%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109272 1.37%
Al veya Sat Paribu

Binance, Birleşik Krallık Engelini Aşmak İstiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, 2021 yılında yönünü düzenleyicilerle uyum içinde çalışmaya çevirdi. İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından ülkedeki operasyonlarına yönelik yasak gelmesinin ardından Binance, Birleşik Krallık’ta kayıtlı bir şirket olmak için kolları sıvadı.

Binance Birleşik Krallık Hedefini Sürdürüyor

Binance CEO’su Changeoeng Zhao, verdiği bir röportajda şirketi İngiltere operasyonları hakkında konuştu. Binance’in İngiltere’deki yapısını yeniden inşa etmek istediğini söyleyen Zhao, şirketin 6 ila 18 ay içinde Birleşik Krallık’ta bir kripto şirketi olmayı hedefleyeceğini belirtti.

binance birlesik krallik engelini asmak istiyor 2
Binance CEO’su Changeoeng Zhao

Mali Davranış Otoritesi (FCA), Haziran 2021’de Binance’in İngiltere’de faaliyet göstermesi için resmi izne sahip olup olmadığını netleştirmesini istemişti.

Binance CEO’su konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Birleşik Krallık’ta varlık göstermeye devam etmek ve Birleşik Krallık kullanıcılarına tam lisanslı ve tam uyumlu bir şekilde hizmet vermek istiyoruz.”

Çin’de 2017 yılında bir baskıya karşılaşan Binance, merkezini dünya çapındaki birden fazla yere kaydırmıştı. Şirketin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri küresel bir merkezinin olmamasıydı. Zhao bu konuyla ilgili de şunları söyledi:

“Düzenleyiciler bize ‘Genel merkeziniz nerede?’ diye sorduğunda cevabımız, merkezimizin olmadığı, merkezi olmayan bir organizasyon olduğumuzdu. Onlar da bizimle nasıl çalışacaklarını bilmiyordu. Bunu şimdi anlıyoruz. Dolayısıyla şu anda Birleşik Krallık dahil çoğu yerde gerçek ofisler, tüzel kişilikler, uygun bir kurul, uygun yönetim yapıları kurma sürecindeyiz.” 

Yazar: Hazal Orta

DeFi (Decentralize Finance) Nedir?

DeFi, küresel finansal sisteme bomba gibi düşen blockchain uygulamalarının genelini ifade eden bir terimdir. İngilizce Decentralized Finance söz öbeğinin ilk harflerinden türetilen DeFi ifadesi Türkçemize “merkezsiz finans” şeklinde çevrilebilir. Genellikle Ethereum, Solana, Avalanche, Cardano gibi blockchainler üzerinde gördüğümüz DeFi uygulamalarının sayısı her geçen gün büyük bir hızla yükseliyor. DeFi projelerinin blockchain’den ilham aldığını görüyoruz. Kullanıcılarına ...

Bağlantıyı kopyala