Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Binance borsası Alaska’da soğuktan dondu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Geçtiğimiz dönemde ABD’de bir çok soruşturmayla karşı karşıya kalan kripto para borsası Binance, aylar önce yetkililerle el sıkışsa da yaptırımlar bitmek bilmiyor. 

Wall Street Journal’in paylaştığı habere göre ülkenin Florida ve Alaska eyaletindeki kurumlar, dev borsanın ABD iştiraki Binance.US’i yasaklama kararı aldı. 

Kaynaklar, Florida Mali Düzenleme Ofisi’nin Binance.US borsasına daha önce verdiği yetki lisansını askıya aldığını paylaştı. Alaska eyaletinde ise yetkili kurum, 24 Ocak 2024 tarihinde kripto devinin lisansını yenilemeyi reddetti. 

Kripto para sektörünün en büyük merkezi alım-satım platformu Binance, geçtiğimiz yıllarda pek çok soruşturmayla karşı karşıya kaldı. Borsa kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao, ABD’li yetkililer ile yaptığı anlaşma kapsamında şirketten milyarlarca dolar tazminat öderken kara para aklama yasasını ihlal ettiğini kabul etti. 

Zhao, anlaşmanın ardından yüzde 80’ine sahip olduğu şirketinden istifa etmek zorıunda kaldı. ABD’de serbest yargılanan Binance kurucusunun yurtdışına çıkma yasağı bulunuyor. Kaynağa konuşan bir yönetici, Zhao’nun yönetim kurulundaki oy hakkını genel müdürlere devrettiğini açıkladı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Coinbase, SEC Davasına Karşı Ripple’ı Destekliyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki davada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak kripto para borsası Coinbase, SEC davasında Ripple’ı desteklediğini resmi olarak açıkladı.  Coinbase’in Desteği Ripple’dan Yana Blockchain şirketi Ripple’a Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasında destekler artıyor. Kripto para borsası Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve ...

Bağlantıyı kopyala