Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Binance’in dev projesi nasıl sonuçlandı?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para borsası Binance‘in kripto sektörünü kurtarmaya yönelik 1 milyar dolarlık planını başarısızlıkla sonuçlandı. Bloomberg’in yayınladığı analize göre CZ’nin planı sessizce fiyaskoyla bitti. Proje kapsamında hedeflenen meblağ toplanamadı ve çok kısıtlı yatırımlar yapıldığı ifade edildi.

Binanceten Japonyada tam hizmet hazirligi22

Binance’in 1 milyar dolarlık planında son durum

Geçen yıl FTX’in iflasının ardından kripto sektörü kaotik bir sürecin içine girdi. Hayatta kalan en büyük kripto borsası Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) kripto sektörünü kurtarmak için 1 milyar dolarlık planı devreye aldıklarını duyurdu. CZ, fon ile nakit sorunu yaşayan projelere destek verileceğini açıklamıştı. Geçen yıl kasım ayında Bloomberg’e konuşan CZ, “Sektörün 2023’te değil, şimdi kurtarılmaya ihtiyacı var” ifadesini kullanmıştı.

Zhao’nun kriptoyu kurtarmaya yönelik büyük planından pek bir şey çıkmadı. Endüstri Kurtarma Girişimi (IRI) adı verilen girişim, başlangıcından bu yana 30 milyon dolardan daha az para dağıttı. Adı geçen dokuz katılımcıdan yalnızca biri taahhüt ettiği tüm fonları yatırdı. Bu dönemde kripto sektöründe nakit sorunu büyürken, şirket iflasları ve işten çıkarmalar devam etti.

Analizde, IRI’ın başarısızlığının kripto sektörünün cesur vaatlerinin her zaman karşılık bulmadığının hatırlatıcısı olduğu ifade edildi. Binance ve CZ’ye bu yıl ABD’nin iki düzenleyicisi tarafından dava açıldı. Binance’e açılan davaların da itibar kaybın yol açtığı belirtildi.

Bloombgerg, sektörün önde gelen iki şirketi Jump Crypto ile Animoca Brands’in projeye 70 milyon dolarlık fonla destek olduğu ifade edildi. Buna rağmen iki şirket Binance’in taahhüttelerinin altına imza atmadı. Borsa, projeye 18 şirketin katıldığını ifade etmişti ancak bu şirketlerden yalnızca 9’u kamuya açıklanmıştı. Analizde fon aracılığıyla toplanan meblağ ile çok sınırlı yatırımlar yapıldığı aktarıldı.

Yazar: Göker Bilgiç

Bithumb Borsası Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

Bithumb, Güney Kore merkezli bir kripto para borsasıdır. Merak edilen Bithumb Borsası nedir? Ne işe yarar? Sorularının yanıtları.. Bithumb Borsası Nedir, Ne İşe Yarar? 2014 yılında kurulan borsanın merkezi Güney Kore’dir. Bithumb, yatırımcılar için ticareti kolaylaştırmak ve erişilebilir kılmak amacıyla yenilikçi çözümler kullanmaktadır. Bitcoin (BTC) ile başlayan kripto para serüveni, çeşitli kripto para birimlerinin ortaya ...

Bağlantıyı kopyala