Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

Binance’in kurucu ortağı Elon Musk’a çağrıda bulundu

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Binance kurucu ortağı Yi He, Elon Musk’a ait sosyal medya platformu X’te kripto para dolandırıcılıklarının çoğalmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde uygulamaya giren Yi He, Musk’un sorunla başa çıkmak için harekete geçip geçmeyeceğini sorguladı. Yi He’nin endişesi, X platformunda meydana gelen belirli bir kimliğe bürünme dolandırıcılığından kaynaklandı. He, Binance’i açıkça taklit ederek insanları dolandıran hesapların görsellerini paylaştı.

Dolandırıcılığın bir örneğinde kullanıcılar, Binance destekli memecoin’lere erişim vaat eden bir bağlantıya tıklamaya yönlendirildi.Y i He, böyle bir kripto paranın çıkarılmadığını ve bağlantıya tıklamanın fon kaybına yol açabileceğini şöyle açıkladı:

“Herhangi bir yeni memecoin çıkarmadım. Bağlantıya tıklamak paranızın çalınmasına yol açacaktır. Birçok kişi bu hacker tarafından kandırıldı ve bugün önemli miktarda para kaybetti. Bu sorunu çözmenin bir yolu var mı?”

kripto hack skandali
kripto hack skandali

Kripto dolandırıcılıkları X’te artıyor

Analistler, tüm kripto dolandırıcılıklarının önemli bir kısmının platformdaki dolandırıcılara atfedilmesiyle, kripto para dolandırıcılıkları X’te oldukça başarılı oldu.

X’te faaliyet gösteren bir Web3 güvenlik şirketi olan Scam Sniffer, X’teki hesap taklitleri nedeniyle her ay yaklaşık 50 milyon doların kaybedildiğini ortaya koyan bir analiz gerçekleştirdi. Bu sorunlar Elon Musk’un platforma katılımından önce de mevcut olsa da, yeni sahibinin tartışmalı ücretli doğrulama hizmetiyle ilgili kafa karışıklığı, halkın kimliğe bürünme dolandırıcılıklarına karşı korunmasız kalmasına katkıda bulunabilir.

Hizmet, akıllı telefonu olan herkesin kaydolmasına ve doğrulama almasına olanak tanıyor ve potansiyel olarak gerçek hesapları sahte hesaplardan ayırmada karşılaşılan zorlukları artırıyor. Musk, platformu çevreleyen “bot” ve “spam” sorunlarını ele alma niyetini belirtmiş olsa da, kripto para birimi dolandırıcılıklarına özel olarak değinip yaklaşmadığı belirsizliğini koruyor. Musk şu an itibariyle Yi He’nin X.com’daki gönderisine yanıt vermedi.

Yagiz Isbirakmaz edit

Yazar: Yağız İşbırakmaz

FTX Europe, Web 3 için Müzik Festivali Tomorrowland ile Ortak Oldu

Kripto para birimlerinin benimsenmesinin yanında web 3 teknolojisi de birçok alanda kendisine yer bulmaya başladı bile. Bu kez bir adım da FTX kripto borsasının Avrupa kolu olan FTX Europe‘dan geldi. FTX Europe web3 özelliklerini festivale entegre etmek için Tomorrowland adlı bir elektro müzik festivaliyle ortaklık kuruyor.  FTX Europe’dan Web 3 Girişimi için Ortaklık FTX kripto ...

Bağlantıyı kopyala