Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Binance’ten CFTC’ye karşı hamle

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para borsası Binance, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) açtığı davaya itiraz etti. Binance, davanın reddedilmesi için başvuru yaptı. Yapılan açıklamda, kurumun borsaya dava açmaya çalışırken yetki alanının ötesine geçtiği bildirildi.

Binanceten Japonyada tam hizmet hazirligi22

Binance, CFTC davasının düşürülmesini talep etti

Binance, CFTC’nin açtığı davanın düşürülmesi için mahkemeye başvurdu. CFTC, borsanın ABD’de ikamet edenlere kayıt dışı emtia ürünleri sunduğunu iddia etmişti.

Mahkemeye yapılan başvuruda Binance‘in ABD’de faaliyet göstermediği ve CEO’su Changpeng Zhao’nun ülkede yaşamadığına dikkat çekildi. Kurumun borsaya yönelik davasında aşırıya kaçtığı ifade edildi. CFTC suçlamalarının ilk altı tanesinin yabancıları kapsamadığı iddia edildi. Suçlamaların birçoğunun yasal standartları karşılamadığı kaydedildi. Binance’in emtia borsası yasasından kaçmaya çalıştığına ilişkin suçlamanın da reddedilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, CFTC’nin ABD‘deki spot ticaret üzerinde düzenleyici yetkisi olmadığı konusunda hiçbir ihtilaf olmadığı belirtildi. CFTC, mart ayından Binance’e dava açmıştı. Kurum, borsayı kayıt dışı emtia ticareti, kara para aklama ve KYC prosedürlerine sahip olmama gibi suçlamalar yöneltmişti. Binance’e bir dava da geçen ay SEC tarafından açılmıştı.

Yazar: Göker Bilgiç

Meta Venture Fund, NFT Oluşturmak İsteyenlere Nasıl Destek Sağlıyor?

Cem Güventürk’ün sunumuyla gerçekleşen “Sanatın NFT Hali” programının yeni bölüm konuğu Meta Venture Fund’ın kurucu ortağı Tolga Yücel oldu. Tolga Yücel ile Meta Venture Fund’ın ne olduğu, nasıl başladığı ve nasıl oluştuğu hakkında konuşuldu. Meta Venture Fund Nasıl Oluştu? Meta Venture Fund’ın kurucu ortağı Tolga Yücel, Meta Venture Fund’ı anlatmaya başladı. Yücel, sözlerine şöyle başladı: ...

Bağlantıyı kopyala