Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin Ay’a doğru yola çıktı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Türev borsası BitMEX, robotik firması Astrobotic Technology, Bitcoin Magazine ve Oxcart Assembly arasındaki bir ortaklık ile bir Bitcoin (BTC) ile yüklü bir cüzdan Ay’a hareketlendi. Fiziksel ağırlığı 43 gram olan dijital materyal “Ay’a gönderilen ilk finansal varlık” olarak tanıtıldı.

Peregrine 1 uzay aracı, dün NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden havalandı. Bitcoin aynı saatlerde 45 bin doların biraz üzerinde işlem gördü. Roket, yıllar süren bir geliştirme süreci sonrası yedi ülkeden gelen uluslararası yüklerle yüklendi ve yedi haftalık bir seyir aşamasının ardından 23 Şubat Cuma günü aya iniş rotasına yerleşecek.

Bitcoin’in Ay’a ilk misyonu değil

Misyon, ticari amaçla aya iniş yapmayı deneyen ilk görev değil. Nisan 2019’da SpaceIL ve Israel Aerospace Industries tarafından geliştirilen İsrail’in Beresheet uzay aracı iniş girişimi sırasında düştü.

Geçtiğimiz yıl Sosyal İstihbarat şirketi LunarCrush, 2023’ün sonuna kadar benzer bir gösteriyle aya 62 Bitcoin’lik bir hazine sandığı göndereceğini açıklamıştı. Ancak Aralık ayı itibarıyla herhangi bir lansman tarihi belirlenmemişti.

BitMEX CEO’su Stephan Lutz, denemenin uzay ekonomisi için parasal bir sistem yaratma arzusunun simgesi olduğunu vurgulayarak “BitMEX, kripto topluluğunu ve gelecek nesilleri, ister Dünya’da ister uzayda olsun, fiziksel parayla etkileşime girmeye davet ediyor. Bireylerin Ay’a kişisel mesajlar ve kendi satoshi’lerini göndermelerine olanak tanıyor” dedi.

Yazar: BTCHaber

Mehmet Şimşek Geri mi Dönüyor?

Eski Maliye ve Ekonomi Bakanı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir açılış töreninle görüntülenmesiyle tekrar gündeme geldi.Kulisler hareketlendi, herkesin merak ettiği soru “Şimşek geri mi geliyor?” Şimşek, uzun süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı “Silivri Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Kapasite Artış Töreni’nde“ görüntülendi.Buluşma tesadüfi değil, planlı.Program boyunca Erdoğan’ın yanında ve keyifli. Yüzler gülüyor.Ancak ...

Bağlantıyı kopyala