Bitcoin (BTC) $ 62,827.83 1.08%
Ethereum (ETH) $ 2,450.87 1.50%
BNB (BNB) $ 567.80 0.67%
Solana (SOL) $ 146.27 2.39%
XRP (XRP) $ 0.536836 1.25%
Cardano (ADA) $ 0.354024 0.38%
Dogecoin (DOGE) $ 0.112512 2.65%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin diken üstünde: Sancılı süreç bitecek mi?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto analiz platformu CoinGlass’a göre, Bitcoin açık faiz oranı (OI) yükselmeye devam ettiği için BTC’de daha fazla düşüş görülebilir.

Bitcoin vadeli işlemlerindeki toplam açık faiz son fiyat düşüşlerine rağmen 29 milyar dolara ulaştı. CoinGlass BTC’deki düşüşe rağmen artan faiz oranını “olağandışı” buldu.

OI’nin hafta boyunca yükseldiğine değinen analiz platformu, “Açık pozisyonun artması hem long (yükseliş yönlü) hem de short (düşüş yönlü) pozisyonların arttığı anlamına geliyor” yorumunu yaptı.

Bitcoin tehlikeli bölgede

Bitcoin’in açık faiz oranı ve fiyat aralığı arasındaki çelişkiyi ele alan CoinGlass boğaların henüz piyasaya dönmeye hazır olmadığını belirtti.

Bir işlemde açık faizin artması, söz konusu paritede fazlasıyla kaldıraçlı işlem olduğu anlamına gelir ve her iki yöndeki potansiyel hareketleri güçlendirir. 5 Ağustos’ta kaldıraç oranının yükselmesiyle BTC‘nin bir günden kısa bir süre içinde yüzde 20 değer kaybettiği görüldü.

CoinGlass verileri fonlama oranlarının negatife döndüğünü gösterdi.

Söz konusu verileri yorumlayan Cointelegraph şunları söyledi:

Bu senaryo, yatırımcıları long pozisyon tutmaktan caydırabilir, çünkü pozisyonları korumak için ödeme yapmaları gerekir.

Zincir üstü veri platformu Deribit ise hafta sonunda kripto opsiyonlarının vadesinin dolacağını ve yaklaşık 24 bin BTC’lik sözleşmelerin sona ereceğini bildirdi. 1,4 milyar dolara tekabül eden sözleşmeler BTC’deki vadeli işlemleri temsil ediyor.

Güne düşüş yönlü bir hareket ile başlayan BTC 58 bin dolara tutunmaya çalışıyor. Lider kripto para birimi haftanın son işlem gününde 34 milyon dolar işlem hacmine ulaştı.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Güney Kore Başkanlık Ofisi, düzenleyici kurumunu uyardı

Kore Cumhuriyeti Başkanlık Ofisi, Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu’nun (FSC) ABD merkezli spot Bitcoin ETF’lerin alım satımına karşı uyarıda bulunmasından bir hafta sonra, düzenleyiciyi tutumunu gözden geçirmeye çağırdı. Başkanlık ofisinin politika ofisi başkanı Tae-yoon Sung, ETF varlıklarının alım satımıyla ilgili risklerin ötesine bakarak, Güney Kore’nin teklifin diğer düşük riskli yönlerini değerlendirdiğini söyledi. Sung, yasal sistemlerde ...

Bağlantıyı kopyala