Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin ETF Başvuruları ile İlgili Yeni İddia

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto piyasaları ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF’i ile ilgili tavrına odaklandı. Kurumun ilk tepkisi spot Bitcoin ETF başvurularına olumsuz oldu. Daha sonra şirketler başvurularını güncelledi. Son olarak SEC’in spot Bitcoin ETF başvurusu yapan şirketlerle görüşeceği iddia edildi.

‘SEC ile Bitcoin ETF Başvurusu Yapan Şirketlerle Buluşacak’ İddiası

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock ile başlayan spot ETF başvuru rüzgarı gündemden düşmüyor. ETF başvurularının etkisiyle BTC, 31 bin doların üzerine çıktı. SEC’in ilerleyen süreçlerdeki tavrı ise merak ediliyor.

SEC’in spot Bitcoin ETF başvurusu yapan şirketlerle görüşeceği iddia edildi. Bias Knox isimli bir Twitter hesabından başvuru sahiplerinin önümüzdeki hafta SEC ile görüşeceğini yazdı. Knox, “Spot ETF’in uygulanabilir olup olmadığı konusunda biraz fikir vermeliler. Koruma kuralında değişiklik yapılması gerekecektir. Kredi piyasalarında ücretler düştükçe, kazananlar kaybedenlerden ayırabilir” ifadelerini kullandı.

Knox’un paylaşımını önemli hale getiren ise Bloomberg Kıdemli Analisti Eric Balchunas oldu. Balchunas, bu paylaşımı alıntılayarak, Knox’u güvenilir bir uzman olarak gördüğünü ifade etti. Balchunas, “Dürüst olmak gerekirse buluşmalı ve konuşmalılar” dedi.

BlackRock‘un ardından Fidelity, Ark Investment, Invesco, WisdomTree, Bitwise ve Valkyrie de spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu. SEC, ETF başvurularının yetersiz ve eksik olduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine şirketler yeniden başvuru yapmıştı. Düzenleyici kurum, başvuruları resmi olarak yayınladığında 45 günlük inceleme süresi başlayacak. Bu süre 240 güne kadar uzatılabilecek. SEC, dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonuna karşı savunmasız oldukları gerekçesiyle spot Bitcoin ETF başvurularını reddetti.

BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin’in dijital altın olduğunu ve uluslararası bir varlık haline geldiğini ifade etti. Şirketin CEO’su, kriptoyu demokratik ve daha ucuz hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Yazar: Göker Bilgiç

Alman yetkililer, binlerce BTC ele geçirdi

Kolluk kuvvetleri, ele geçirilen BTC’lerin akıbetine henüz karar verilmediğini söyledi. Cointelegraph’ın haberine göre, Almanya’nın Saksonya eyaletindeki yetkililer, telif hakları ihlali ile ilgili gerçekleştirilen bir soruşturma sırasında yaklaşık 50.000 Bitcoin’e el koyulduğunu duyurdu. Saksonya kolluk kuvvetleri, bir Alman ve bir Polonya vatandaşı olduğu belirtilen iki kişiden ele geçirilen Bitcoin’lerin elde edilmesi için vergi yetkilileri ve savcılarla ...

Bağlantıyı kopyala