Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin ETF’de sona doğru: BlackRock, Nasdaq ve SEC ikinci kez toplandı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

BlackRock, Nasdaq ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) temsilcileri, Bitcoin ETF ürününü listelemek için gerekli olan kural değişikliklerini görüşmek üzere bir ay içinde ikinci kez bir araya geldi.

Toplantı hakkında yayımlanan bir nota göre, “tartışma, The NASDAQ Stock Market LLC’nin iShares Bitcoin Trust hisselerini Nasdaq Kural 5711(d) kapsamında listelemek ve ticaretini yapmak için önerdiği kural değişikliği ile ilgiliydi”.

Nasdaq Kural 5711(d), Nasdaq Borsası’nda Emtia Bazlı Tröst Hisselerinin listelenmesi ve ticareti için belirli kriterler ve düzenleyici kılavuzlar oluşturmakta. Ayrıca piyasa bütünlüğünü ve hileli faaliyetlere karşı korunma için gözetim ve uyum önlemlerini, listeleme için gereklilikleri detaylandırıyor.

Süreçte bir gözetim-paylaşım anlaşmasının dahil edilmesi, SEC’nin çok endişe duyduğu kripto ticaretiyle ilişkili piyasa manipülasyon risklerini azaltmayı amaçlıyor.

2024 hazırlıkları tam gaz sürüyor

Yayımlanan notta, grupların aynı konuyu görüşmek üzere Kasım ayında da bir araya geldiği vurgulandı. Kasım ayındaki bu toplantıda BlackRock, önerdikleri ETF’yi desteklemek için ayni ve nakdi itfa olmak üzere iki modeli detaylandıran bir sunum yaptı.

Kısa bir süre önce BlackRock, SEC tercihlerini karşılamak amacıyla spot Bitcoin ETF teklifini nakit itfaları içerecek şekilde revize etti.

Bitcoin maksimalisti Michael Saylor bu hafta Bloomberg TV’ye verdiği demeçte, Bitcoin ETF’lerinin 30 yıl içindeki en büyük Wall Street gelişmesi olabileceğini söyledi. Saylor muhtemelen artan talep ve yarılanma kaynaklı arz şoku nedeniyle 2024 yılında Bitcoin için önemli bir boğa koşusu beklediğini de belirtti.

Yazar: BTCHaber

Bakan Şimşek: ‘Kripto çalışmasında son aşamadayız’

Türkiye’de kripto düzenlemesine adım adım yaklaşılırken son açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Şimşek, Hürriyet’e verdiği röportajda kripto çalışmasının son aşamada olduğunu duyururken bazı ayrıntılara da açıklık getirdi. Şimşek öncelikle kripto varlık tanımının üzerinde durulduğunu belirtti. İşte dikkat çeken o açıklamalar: “Kripto varlıklar ‘değer veya hak ifade edebilen gayri maddi varlıklar’ şeklinde tanımlanıyor. ...

Bağlantıyı kopyala