Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin Kaç Dolar? Bitcoin Fiyatı Ne Kadar?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Bitcoin fiyat performansı birçok kişi tarafından sık sık takip ediliyor. Bilindiği üzere Bitcoin uluslararası kripto para piyasasında en çok takip edilen varlıklar arasında yer alıyor. Bununla beraber dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmalar karşısında Bitcoin fiyat performansında da ani değişiklikler oluyor.

Uluslararası piyasalarda Bitcoin dolar bazında işlem görüyor. 2022 yılının Haziran ayında 30.000 dolar seviyesini görmüş ondan sonra ise ayı piyasası başlamış ve yatırımcıları için endişe dolu günler başlamıştı.

2023 Mart ayında 31.000 dolar seviyesini gören BTC daha sonra ise hafif bir düşüş trendine girdi. Şu anda ise tekrar yükselişte olan kripto paranın değerindeki değişimlerin anlık olarak takip edilmesi gerekiyor. Uzmanların değerlendirmelerine göre BTC fiyat bu performans ile 30.000 ile 31.000 dolar seviyelerini yakın bir zamanda test edecek. Henüz karar aşamasında olduğu düşünülen BTC yönü ne tarafa doğru olacak merakla bekleniyor. 

BTC Fiyatı Ne Kadar?

2022 yılında piyasalarda yaşanan dalgalanmalar Bitcoin’in fiyat performansını da olumsuz şekilde etkiledi. 2022 yılında yaklaşık yüzde 60 oranında değer kaybı ile de yatırımcılarına büyük kayıplar yaşattı. 2023 yılı ise Bitcoin de oluşan toparlanma ile yatırımcılarının yüzünün güldüğü bir yıl oluyor. Bunun yanında kripto para uzmanlarının değerlendirmelerinde de farklılıklar olduğu görülüyor.

Bankacılık ve finans hizmeti şirketi Standart Chartered 2023 yılının BTC yatırımcıları için geçtiğimiz yıldan daha kötü geçeceğini iddia ediyor. Yaptığı değerlendirmeye göre BTC fiyatı 5.000 dolar seviyesine kadar düşecek.  Bunun yanında Sussex Üniversitesinde finans profesörü olan Carol Alexander ise Bitcoin’in bu yıl değer kazanmaya devam edeceği görüşünü savunuyor. Alexander’a göre 2023 yılında BTC fiyatı 50.000 doları aşacak.

Bitcoin fiyat geçen haftayı 30.310,3 dolar ile kapatmıştı. Haftaya düşüşle başlayan Bitcoin şu anda ise 30.250 civarı dolar seviyesinde değer kazanıyor. Yaklaşık olarak yüzde 2,80 değer kazanmış olması ile de yatırımcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Fiyatlarda anlık değişimler olduğundan BTC fiyat grafiğinin dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Finans uzmanlarının dahi tek bir görüş üzerinde birleşemedikleri görülüyor.

Bitcoin Anlık Grafiği Pek Çok Farklı Platformdan Takip Edilebilir

BTC anlık grafiği TradingView ve Coinmarketcap’te anlık verileri veriyor. BTC yatırımcıları da bu platformların grafiklerini anlık olarak takip ederek kendi analizlerini gerçekleştirebilirler. BTC fiyat boğa piyasasının devam etmesi halinde yükselmeye devam edecek gibi görünüyor. Anlık ve kısa süreli düşüşler olduğunda ise yatırımcıların endişeye kapılmamaları ve panikle hareket etmemeleri finans uzmanları tarafından öneriliyor. 

BTC için değerlendirmeler yapan ünlü yatırımcı Tim Drapper’in görüşüne göre 2023 yılı içinde 250.000 dolar seviyesini görecek.

BTC fiyat performansının yakından takip etmek için TradingViev ya da Coinmarketcap sitelerinde bulunan grafiklerin yardımcı oldukları görülüyor. Bu sitelerde kripto paraların uluslararası dolar bazında ve TL bazında değerleri anlık olarak öğrenilebiliyor. BTC almak için ise yatırımcıların Binance gibi büyük firmalara yönlenmesi tavsiye edilmekte. Özellikle son dönemde çıkan münferit de olsa, dolandırıcılıklar, yatırımcıları güvenli limanlara yönlendirmekte. Bu yüzden lisanslı ve bilinen firmalar aracılığıyla BTC almak en mantıklı seçenek gibi duruyor. 

Bitcoinin değer kazanmasında ya da kaybetmesinde kripto paraların işlem gördüğü borsalarda oluşan likidite sıkıntıların önemli bir etkisi bulunuyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Ethereum (ETH) Ağında Gerçekleşen Güncellemeler

Son dönemde Ethereum Merge yükseltmesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı bizde sizler için Ethereum ağında gerçekleşen güncellemeleri derledik. Ethereum (ETH) Güncellemeleri Ethereum’u daha ölçeklenebilir, güvenli ve sürdürülebilir hâle getirmek için çalışan Ethereum ekibi, güncellemeler yayınlamaya başladı. Ethereum ekibi, her bir güncelleme üzerinde paralel olarak çalışmaya halen devam ediyor. Ethereum yol haritası için önemli olan bu ...

Bağlantıyı kopyala