Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin’de kara bulutlar dağılıyor: Bu metrik 16 ayın zirvesinde!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin fiyatındaki son hareket, sosyal medya üzerinde yapılan olumlu ve olumsuz yorumların analiziyle traderların duyarlılığın değiştiğini gözler önüne serdi.

27 Temmuz’da Santiment tarafından yapılan bir paylaşımda, Bitcoin’in son üç hafta içinde yaşadığı yüzde 20’lik artışın, yatırımcıların ayın başına kıyasla çok daha iyimser bir duruma gelmelerine sebep olduğu belirtildi.

Santiment, X platformundaki gönderisinde, Bitcoin hakkında yapılan yorumların olumlu ve olumsuz oranlarını ölçen ağırlıklı duyarlılık endeksinin son 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu.

“BTC’ye yönelik olumlu ve olumsuz yorumların oranı, Mart 2023’ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı,”

Piyasada “açgözlülük” hakim

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi, 28 Haziran’dan bu yana 24 puan artarak 71’e ve “Açgözlülük” seviyesine ulaştı. Bu endeks, Haziran ayında yaşanan düşüşten sonra hızla toparlandı. Haziran ayında, 21 Haziran’da Bitcoin’in fiyatı yüzde 4 düşüşle 65.000 dolar civarında seyrederken, ağırlıklı duyarlılık endeksi BTC hakkında olumsuz yorumların arttığını göstermişti.

bitcoin acgozluluk

Bitcoin 2024’e Trump ve siyasetçiler damga vurdu

Bitcoin’e yönelik olumlu duygulardaki artış, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 27 Temmuz’da Nashville, Tennessee’de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansında yaptığı konuşma öncesinde yükseldi. Trump, ABD’yi “dünyanın kripto başkenti” yapma hedefini açıkladı ve Bitcoin’in bir gün altını geçeceğini öngördü. Trump ayrıca, “Bitcoin sadece bir teknoloji harikası değil, bir işbirliği ve insan başarısı mucizesi” dedi.

Trump’ın konuşmasının ardından, kripto yanlısı Senatör Cynthia Lummis, ABD hükümetinin dünya çapındaki Bitcoin arzının yüzde 5’ini satın almasını ve bu rezervi en az 20 yıl boyunca elinde tutmasını öneren fikrini ortaya koydu.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Reddit, NFT Platformu için İş İlanları Yayınlıyor

NFT sektörünün hızla gelişme kaydetmesi ile beraber birçok şirket bu alandaki çalışmalarını hızlandırmış durumda. Bu kez Çevrimiçi blog platformu Reddit, kendi NFT platformu için yeni iş ilanları yayınlıyor. Reddit, Kendi NFT Platformunu Geliştirmek İstiyor Reddit, kendi NFT platformunu geliştirmek için yeni bir ekip arayışına girdi. Reddit, bağımsız yaratıcılar, dijital ürünler ve NFT’ler tarafından desteklenen internet ...

Bağlantıyı kopyala