Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Bitcoin madencileri spot ETF’lerden gelen talebe yetişemiyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Geçtiğimiz günlerde ilk işlem ayını dolduran spot Bitcoin ETF’lerine talep sürerken madencilerin günlük üretimi bu miktarı karşılamıyor.

Blockchain.com’un paylaştığı tabloya göre 12 Şubat 2024 itibarıyla Bitcoin madencileri bir gün içerisinde 1.059 adet BTC kazdı. Madencilerin piyasaya sürdüğü tokenler 51 milyon dolar değerinde.

gunluk bitcoin btc uretimi

Madenciler, ETF talebinin onda birini zar zor karşılıyor

ABD piyasalarından spot Bitcoin yatırım fonu verilerini günlük olarak derleyen Farside Investors’ın verileri ile günlük üretim kıyaslandığında büyük bir uçurum göze çarpıyor. 12 Şubat’ta madencilerin 51 milyon dolarlık BTC üretmesine karşın spot ETF’ler 493 milyon dolar talebe sahne oldu.

bitcoin etf verileri

ABD’de spot BTC fonlarına devam eden ilgi, madencilerin günlük üretiminin yaklaşık on katı büyüklüğünde. ETF talebinin büyük kısmı BlackRock’ın IBIT ve Fidelity’in FBTC fonlarından geldi. IBIT, 11 Ocak’tan günümüze 4 milyar doları aşkın yatırıma sahne oldu.

Daha önce vadeli olarak işlem gören Grayscale’ın GBTC fonunda ise uzun süredir negatif seyir hakim. On farklı fon arasında yüzde 1,5 ile en yüksek komisyon oranına sahip olan GBTC’yi 12 Şubat’ta 95 milyon dolar terk etti.

MircoStrategy CEO’su Michael Saylor, CNBC’ye verdiği röportajda spot fonların ana akım yatırımcıların Bitcoin’e yönelmesine olanak tanıdığının altını çizdi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Coinbase: Bitcoin, ETF’i fiyatladı

Kripto para borsası Coinbase, Bitcoin’in piyasa performansına ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Coinbase Institutional’a göre Bitcoin (BTC) makroekonomik belirsizliğin ortasında diğer kripto projelerine göre daha iyi performans kaydetti. Araştırmada, BTC’nin performansının ETF’lerin potansiyel onayının fiyatlandırması olduğu belirtildi. Coinbase’de Bitcoin ETF değerlendirmesi Coinbase Institutional Kurumsal Araştırma Başkanı David Duong, “Bitcoin ve diğer token’ların performansındaki farklılaşmanın, bir veya daha ...

Bağlantıyı kopyala